Zygmunt Bauman, Michael Jacobsen, Keith Tester - Wat is het nut van sociologie?

Gesprekken met Michael Hviid Jacobsen en Keith Tester


Wat is het nut van sociologie? Die vraag hebben wetenschappersmeer dan eens gesteld. In een tijd waarin sociologie wordt beschimpt als 'pseudowetenschap', laten de leiders in het veld zien dat gedragswetenschap juist meer nodig is dan ooit. In gesprekken met de sociologen Michael Hviid Jacobsen en Keith Tester pleit bestsellerauteur Zygmunt Bauman overtuigend voor een nieuwe manier van het bedrijven van 'hun' wetenschap. Daarin betekent 'nut' meer dan economisch succes en is 'kennis' meer dan feiten. Hij vertelt de lezer hoe je menselijke ervaringen ter discussie kunt stellen en roept hem op om het 'gewone' in ons bijna elke dag leven te blijven bevragen. Dit boek is een pleidooi voor het nut van sociologie en combineert sociologie vaak met inzichten uit literatuur en filosofie. Ook vormt het een oproep om de wereld waarin we leven voortdurend te blijven onderzoeken. Op die manier veranderen we van passieve toeschouwers naar auteurs van onze eigen geschiedenis.

-Zygmunt Bauman is emeritus hoogleraar sociologie aan de University of Leeds, Verenigd Koninkrijk. Veel van zijn boeken zijn internationale bestsellers; zijn werk is vertaald in meer dan dertig talen.

-Michael Hviid Jacobsen is hoogleraar sociologie aan de Aalborg University in Denemarken. Hij heeft uitgebreid gepubliceerd over onderwerpen als sociale theorie, de dood en sterven, en methodologie.

-Keith Tester is hoogleraar sociologie aan de University of Hull, Verenigd Koninkrijk. Hij staat bekend als een van de meest gezaghebbende commentatoren op het werk van Zygmunt Bauman en heeft uitgebreid gepubliceerd op het gebied van

sociologie.Recensie van Morning Star

Het belangrijkste doel van sociologie is om mensen wakker te schudden uit hun onverschilligheid en aan te zetten tot actie. Alleen deze overgang van inertie naar actieve kennisvergaring brengt werkelijke verandering teweeg, betoogt Bauman overtuigend.


Het boek wat is het nut van sociologie? van Zygmunt Bauman, Michael Jacobsen, Keith Tester is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Zygmunt Bauman, Michael Jacobsen, Keith Tester boeken - Wat is het nut van sociologie?
ISBN 9789089648198
PAGINA’S 170
VERSCHENEN 21-11-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,95
Bestel

Andere boeken van Zygmunt Bauman, Michael Jacobsen, Keith Tester