Yvonne Witter, Kees Penninx - Woondromen55+

Inspiratie- en doeboek gemeenschappelijk wonen voor 55-plussers


Op zeker moment in het leven vragen veel mensen zich af: hoe zal ik wonen als ik ouder word? Wordt mijn huis te duur, te groot? Wie heb ik straks om mij heen? Met wie doe ik leuke dingen? Wie kijkt er naar mij om? Op feestjes en partijen ontstaan spontaan nieuwe dromen. Samen een boerderij of een oude school opknappen. Samen wonen in een hofje. Woondromen! Maar hoe doe je dat? Hoe kunnen woondromen werkelijkheid worden?

Woondromen 55+ informeert initiatiefnemers over de mogelijkheden in zowel de huur- als koopsector en helpt hen op weg met informatie en praktische tips. Het rijk geïllustreerde boek bestaat uit 3 delen. Deel een biedt basisinformatie over wonen in de tweede levenshelft en een waaier van inspirerende initiatieven. Deel twee bevat een Routeverkenner met vijf halteplaatsen die woongemeenschappen aandoen om tot bloei te komen: van eerste idee tot en met de verhuizing én daarna. Deel 3 presenteert materialen en interactieve werkvormen voor een korte reeks oriëntatiebijeenkomsten voor startende groepen.

Ook interessant voor professionals in wonen, zorg en welzijn die snel willen inspelen op de toenemende belangstelling van ouderen voor gemeenschappelijk wonen.


Het boek woondromen55+ van Yvonne Witter, Kees Penninx is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Yvonne Witter, Kees Penninx boeken - Woondromen55+
ISBN 9789463425865
PAGINA’S 104
VERSCHENEN 05-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Mijnbestseller.nl
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,90
Bestel