Yves Segers, Femke Paulussen, Bert Woestenborghs - Tractor

Een geschiedenis


De landbouwer en zijn tractor. Ze vormen een onafscheidelijke twee-eenheid. Van 1904 tot aan de Tweede Wereldoorlog laat de agrarische sector zich langzaamaan verleiden door de kracht van gemotoriseerde pk’s. Na 1945 is de doorbraak totaal. Het trekpaard kijkt toe in de weide.

Wie zijn de belangrijkste tractorproducenten? Wat waren en zijn de voor- en nadelen van het gebruik van de tractor? Welke technische vernieuwingen maakten de machine zo populair? Waarom hebben tractoren vaak een gele, groene of rode kleur? Is rijden met de tractor voorbehouden aan de man, of laten vrouwen ook hun rechten gelden? Hoeveel kost een tractor en wanneer is hij aan vervanging toe? Waarom heeft elk kind zijn speelgoedtractor?

Passie voor tractoren. Dat is de drijfkracht voor verzamelaars van miniaturen of van echte oldtimers. De leden van de trekkersclubs snijden kaarsrechte voren in het veld. Nieuwe tradities zoals de kerstmisoptochten met tractoren die versierd zijn met duizenden lampjes, én oude gewoonten zoals de tractorwijdingen, zijn evenzovele uitingen van diezelfde liefde voor de tractor.


Het boek tractor van Yves Segers, Femke Paulussen, Bert Woestenborghs is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Yves Segers, Femke Paulussen, Bert Woestenborghs boeken - Tractor
ISBN 9789462988576
PAGINA’S 176
VERSCHENEN 03-12-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,99
Bestel