Ype Driessen, Ionica Smeets - Ype & Ionica

De verrassende verjaardagen


Ype en Ionica nemen je mee op ontdekkingsreis door het fantastische universum van de wetenschap. Onderweg leer je meer over nogal logische dingen zoals toeval, tijdreizen of het waarnemerseffect.

- Is 0,99999 echt hetzelfde als 1?

- Wat is de kans dat van een groep van 23 mensen er 2 op dezelfde dag jarig zijn?

- Hoeveel pianostemmers telt Amsterdam?

- Hebben wij wel gevoel voor wat echt willekeurig is?

- Hoeveel verschillende potjes schaak zijn er mogelijk?

Ype en Ionica nemen je mee op ontdekkingsreis door het fantastische universum van de wetenschap. Onderweg leer je meer over nogal logische dingen zoals toeval, tijdreizen, kansberekening of het waarnemerseffect in:

• Het doldwaze Droste-effect

• De pittige pi

• De illustere illusies

• De fantastische Fibonacci-getallen

• De coole code

en vele andere fotostrips.

Ype Driessen is fotostripmaker. Al meer dan tien jaar publiceert hij bijna bijna elke dag ’s werelds eerste en enige autobiografische fotostrip op zijn website fotostrips.nl. Daarnaast maakt Ype fotostrips voor onder andere Het Parool, Onze Taal, Preview, en schrijft hij de strip Zoo & Zo voor Kidsweek. Samen met Botte Jellema en Paulien Cornelisse presenteert hij de podcast De Eeuw van de Amateur.

Ionica Smeets is hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden. Ze schrijft daarnaast columns voor de Volkskrant, presenteert populair-wetenschappelijke televisieprogramma’s, schrijft boeken en geeft af en toe lezingen. Eerder verschenen van haar bij Nieuwezijds Het exacte verhaal, Ik was altijd heel slecht in wiskunde (met Jeanine Daems) en Zoete kinderen eten geen suiker.

Ype en Ionica maken samen fotostrips voor New Scientist.


Het boek ype & ionica van Ype Driessen, Ionica Smeets is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,29 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ype Driessen, Ionica Smeets boeken - Ype & Ionica
ISBN 9789057125287
PAGINA’S 72
VERSCHENEN 15-04-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Nieuwezijds b.v., Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,29
Bestel

Andere boeken van Ype Driessen, Ionica Smeets