Yotka Kroeze, Jobbe Holtes - Voorbij de kunst

Anders kijken naar kunst met jongeren


Wat voor veel kunstliefhebbers eigenlijk allang bekend was, wordt door verschillende onderzoeken nu echt bevestigd: kunst kijken en kunst maken helpen je bij het ontwikkelen van veel verschillende competenties die we ook terugvinden in de zogenaamde 21st century skills. In 'Voorbij de kunst' is er aandacht voor de noodzaak van kijkonderwijs.

In korte, overzichtelijke hoofdstukken beschrijven de auteurs Jobbe Holtes en Yotka Kroeze de achtergrond en de beoogde doelen van 3 vernieuwende, hedendaagse leermethoden: Art Based Learning, Visible Thinking en Visual Thinking Strategies. Bovendien laten ze concreet zien hoe leerkrachten in het middelbaar onderwijs die methoden in de klas kunnen gebruiken. En minstens zo belangrijk: ze stimuleren hen om na te denken over hoe zij onderwijs kunnen verrijken met kijken naar kunst. Het boek is ook een echte aanrader voor kunstliefhebbers en mensen die willen leren hoe je kunst kunt bekijken om er meer van te leren.

Auteurs Yotka Kroeze (1986) en Jobbe Holtes (1983) zijn OneDayArtist. Samen organiseren ze blikverruimende projecten die jongeren met een nieuwe blik naar hun omgeving laten kijken. Met hun achtergrond als kunstenaar en ervaring in het onderwijs helpen ze jongeren op weg. Ze openen deuren voor anders denken, flexibiliteit en vindingrijkheid.

Tijdens gesprekken met docenten bleek dat er meer behoefte is aan handvatten om met kijkonderwijs om te gaan in de klas. Naar aanleiding daarvan ontwikkelden ze de cursus 'Anders kijken naar kunst'. Door de vele positieve ervaringen tijdens deze cursussen ontstond het idee om de kennis die ze hebben opgedaan in het boek 'Voorbij de kunst' te vangen.


Het boek voorbij de kunst van Yotka Kroeze, Jobbe Holtes is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Yotka Kroeze, Jobbe Holtes boeken - Voorbij de kunst
ISBN 9789491773808
PAGINA’S 120
VERSCHENEN 22-05-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Palmslag
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,95
Bestel