Yolande de Best - Oma en opa 2.0

Openhartige verhalen van én voor grootouders van nu


In het boek Oma en opa 2.0 worden openhartige en aansprekende verhalen verteld over de meest uiteenlopende grootouders: de werkende oma, de zorg opa, de oma van een donor-kleinkind, de gescheiden oma, de oma van een transgender kleinkind, de geëmigreerde opa, en nog veel meer. Ook een aantal bekende Nederlanders vertellen over hoe zij het groot ouderschap beleven: Tineke de Nooij, Henny Huisman, Jacques Vriens, Edvard Niessing, Lee Towers, Bas de Gaay Fortman en Annie Schreijer. Alle opa's en oma's hebben één ding gemeenschappelijk: ze houden zielsveel van hun kleinkind.

Naast de jubelverhalen, komen ook wel de dilemma's aan de orde. Ga je als oma of opa ook opvoeden? Wat zijn de verschillen met vroeger? Wil je wel oppassen en welke afspraken maak je? De 'andere' opa en oma spelen ook een rol in het leven van je kinderen en kleinkinderen, hoe ga je daar mee om?Unknown

Recensie door Henny Huisman

Ik denk dat je nog meer van je kleinkinderen houdt, dan van je kinderen. Je zit in een andere periode. De sterfelijkheid komt in zicht.

Poll EditieNL, RTL

Recensie door Unknown

Nergens in Europa passen opa's en oma's zoveel op hun kleinkinderen als in Nederland, 72 %.

Unknown

Recensie door Tineke de Nooij

Gympen in goud, zilver, paars, groen, you name it ik heb ze. "Wow oma, wat vet gaaf, zei mijn kleindochter. Wat ben je toch een coole oma." Dat is een groot compliment dat ik koester.

Unknown

Recensie door de werkende oppas-oma

Met mijn schoondochter zit ik niet altijd automatisch op dezelfde lijn. Af en toe zeg ik "zou je het niet zo of zo doen?"


Het boek oma en opa 2.0 van Yolande de Best is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Yolande de Best boeken - Oma en opa 2.0
ISBN 9789401446594
PAGINA’S 192
VERSCHENEN 15-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Lannoo Campus
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,99
Bestel

Andere boeken van Yolande de Best