Wouter Vanderplasschen, Freya Vander Laenen - Naar een herstelondersteunende verslavingszorg

Praktijk en beleid


Herstel staat de afgelopen jaren steeds meer centraal als doelstelling van verslavingszorg en -preventie. In het buitenland groeide de 'herstelbeweging' de afgelopen jaren uit tot een belangrijke hoeksteen van het drugsbeleid. De auteurs stellen vast dat de theorievorming over en het wetenschappelijk onderzoek naar herstel nog in volle ontwikkeling zijn. De werkvloer staat voor de uitdaging om - meer - herstelgericht te werken. Valkuilen hierbij zijn het gelijkstellen van herstel aan abstinentie of het doorschuiven van de zorgverantwoordelijkheid naar de cliënt en zijn niet altijd even draagkrachtig netwerk.

Met dit boek willen de auteurs het begrip 'herstel' conceptueel verdiepen en duiden. Tegelijk reiken zij handvatten aan hoe herstelgerichte zorg en ondersteuning in beleid en praktijk vorm kunnen krijgen. Ze doen dit voor verschillende zorg- en ondersteuningsvormen: van het algemene welzijnswerk tot de geestelijke gezondheidszorg en de gespecialiseerde drughulpverlening. Ze geven aan hoe drugbeleid en -preventie een meer herstelgerichte invulling kunnen krijgen. Naast interventies komen ook een aantal kwetsbare groepen met specifieke ondersteuningsvragen aan bod.


Het boek naar een herstelondersteunende verslavingszorg van Wouter Vanderplasschen, Freya Vander Laenen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 35,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Wouter Vanderplasschen, Freya Vander Laenen boeken - Naar een herstelondersteunende verslavingszorg
ISBN 9789463441094
VERSCHENEN 06-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Acco
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
35,00
Bestel