Wim van de Pol - Holleeders onderwereld

Onthullingen uit de politiedossiers


Mét voorwoord van Sander Janssen, advocaat van Holleeder

In Holleeders onderwereld lezen we de rauwe werkelijkheid direct uit de originele politiedossiers, leesbaar gemaakt en van een toelichting voorzien door de schrijver.

In de herfst van 2018 kreeg Wim van de Pol als enige journalist exclusief toegang tot de complete politiedossiers over de onderzoeken naar de vijf moorden waar Willem Holleeder, van wordt verdacht en stukken van tientallen andere moordzaken die ermee in verband blijken te staan.

Holleeders onderwereld bevat onthullingen over de liquidaties, de conflicten, de rol van Willem Holleeder en andere criminelen in een onderwereldoorlog die decennia duurde. Een epos over een dramatische bloeddorst in de Amsterdamse penoze. De rechtszaak tegen Holleeder is veel meer dan een schilderachtige Amsterdams-Jordanese familieruzie. Het is ook het einde van een tijdperk vol afpersingen en afrekeningen. Zonder een oordeel te geven over schuld of onschuld zal duidelijk blijken dat het niet anders kan dan dat achter sommige moorden anderen dan Willem Holleeder hebben gezeten. Met name Stanley Hillis lijkt een luguber en moorddadig spel te hebben gespeeld.

Dit boek gaat ook over controversiële keuzes die justitie heeft gemaakt bij de pogingen de vele onderwereldmoorden in Amsterdam op te lossen. Hoe waarheidsgetrouw kan het verhaal zijn dat Astrid Holleeder in haar boeken en voor de rechtbank heeft geschetst? Waar bleven de miljoenen uit de erfenis van Cor van Hout?

Er valt veel meer te vertellen over de figuur Holleeder en de liquidaties dan er de afgelopen jaren in de media over is gezegd. In dit boek het complete verhaal over Willem Holleeder.Wim van de Pol boeken - Holleeders onderwereld

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789045217659
PAGINA’S 336
VERSCHENEN 26-04-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Karakter Uitgevers B.V.
LEVERING direct te downloaden
14,99
Bestel

Andere boeken van Wim van de Pol