Wim van Alphen, Kirsten Schreibers - Arbeid & Gezondheid 2019

Arbeid & Gezondheid biedt een overzicht van het spanningsveld tussen arbeid en gezondheid. Hoofdstukken van vooraanstaande experts op het gebied van verlichting, ergonomie, veiligheidskunde en cognitieve psychologie zijn opgenomen in dit handboek.

De risico's worden steeds complexer van aard. Nieuwe gevaren in werksituaties dienen zich aan, zoals werken met genetisch gemodificeerde organismen, elektromagnetische straling in ziekenhuizen of vogelpest. De moderne bedrijfsrisico's zijn steeds minder zichtbaar, en steeds lastiger te meten.

Het klassieke trio fysische, chemische en biologische factoren omvat veel risico's waaraan werknemers blootgesteld kunnen worden. Maar ook de ergonomische facetten en psychische factoren worden bij het werk van de arbospecialist betrokken. Hij draagt niet alleen technische oplossingen aan, maar ook suggesties en maatregelen om de organisatie van het werk en het individuele gedrag van werknemers te beïnvloeden. De grote uitdaging is om geïntegreerde oplossingen te vinden.

Op uitnodiging van de redactie behandelen de auteurs nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen uit hun kerndisciplines. Dit boek is een nuttig naslagwerk voor iedereen in het speelveld arbeid en gezondheid.


Het boek arbeid & gezondheid 2019 van Wim van Alphen, Kirsten Schreibers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 196,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Wim van Alphen, Kirsten Schreibers boeken - Arbeid & Gezondheid 2019
ISBN 9789462156005
VERSCHENEN 28-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Vakmedianet
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
196,00
Bestel

Andere boeken van Wim van Alphen, Kirsten Schreibers