Wim Coster, Agnes Coomans, Bert Gasenbeek - In het licht van de wereldliteratuur

Een humanistische bloemlezing


Humanisten krijgen soms te horen dat zij toch wel heel veel moeten missen, omdat zij nu eenmaal niet kunnen beschikken over een 'eigen boek'. Inderdaad, humanisten hebben geen bijbel, geen koran, geen enkel heilig boek. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat zij geen behoefte hebben aan teksten waardoor zij zich kunnen laten inspireren, zich verbonden kunnen voelen, richting kunnen vinden. Of aan teksten waaraan zij hun overtuigingen kunnen toetsen, waaraan zij inspiratie, troost of hoop kunnen ontlenen.

Maar gelukkig: zij hebben daarvoor de wereldliteratuur!

'Het humaan bestaan is niet bij voorbaat zinloos of zinvol. Wij kunnen er wel zin aan geven. Een bloemlezing met 100 teksten als in dit boek kan daarbij dienen als bron van bezinning en bezieling. Voor mensen, door mensen. En voor een zinvol bestaan: humanistischer kan een boek moeilijk zijn!'

Rob Tielman, onder meer oud-voorzitter van het Humanistisch Verbond en het Humanistisch Historisch Centrum.


Het boek in het licht van de wereldliteratuur van Wim Coster, Agnes Coomans, Bert Gasenbeek is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Wim Coster, Agnes Coomans, Bert Gasenbeek boeken - In het licht van de wereldliteratuur
ISBN 9789067283007
PAGINA’S 256
VERSCHENEN 28-11-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Papieren Tijger
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,00
Bestel

Andere boeken van Wim Coster, Agnes Coomans, Bert Gasenbeek