Wilma E. ter Mull - Het collectief geheugen Deel 2: De evolutie van het collectief onbewuste

De evolutie van het collectief onbewuste


In de driedelige serie Het collectief geheugen probeert Wilma ter Mull een mogelijk antwoord te geven op een aantal indringende vragen die ons individueel, familiair, landelijk of mondiaal bezighouden. In de afgelopen twintig jaar heeft zij onderzoek gedaan naar het persoonlijk en het collectief onbewuste van de mens. In dit boek geeft de schrijfster aan hoe twee belangrijke drijfveren onze vrije wil beïnvloeden: de persoonlijke drijfveren zich uitdrukkend in persoonlijk onbewuste motieven en daarnaast de conditionering die we meegenomen hebben door onze voorgeschiedenis. De mens is verbonden met allerlei groeperingen: familie, land en culturele achtergronden. Deze groepen hebben geschiedenis geschreven, de schrijfster toont aan hoe een oude geschiedenis doorwerkt in de hedendaagse politiek. Vragen als: Waarom komt de ramp met de MH17 zo nadrukkelijk op het pad van Nederland? En: Waarom belooft Rutte duizend euro aan de burger, maar komt hij zijn belofte niet na? Of: Waarom heeft de militaire coup in Turkije zo'n grote impact op de Turkse immigranten in Nederland, komen aan de orde. Een greep uit de onderwerpen die de schrijfster bespreekt in dit boek

In deel 1 van deze serie stond de planeet Uranus centraal. Deze buitenplaneet heeft volgens de schrijfster te maken met collectieve processen in de maatschappij. In deel 2 staat de buiten- en dwergplaneet Pluto die in 1933 werd ontdekt, centraal. De energie daarvan werkt op de evolutionaire ontwikkeling van collectieve processen van groepen en openbaart zich in allerlei net iets andere omstandigheden; de schrijfster noemt dit een fractaal. Deel 3 zal in het teken staan van de buitenplaneet Neptunus, de vertegenwoordiger van het mondiale gevoel.

Aan het eind van de serie hoopt ze inzichtelijk te hebben gemaakt hoe het nieuwe denken, willen en voelen uitgedrukt in de 3 buitenplaneten een andere, bewustere manier van leven aanreikt.

Wilma ter Mull is naast schrijfster biografisch coach. Zij werkt in haar praktijk bijna elke dag met een theorie voortgekomen uit verschillende stromingen die haar inspireerden, waaronder astrologie, antroposofie en de Jungiaanse psychologie. Van Wilma's hand verschenen eerder: Een oude geschiedenis in een nieuwe tijd (2004), De verborgen waarheid achter 3 Amerikaanse presidenten (2009), Dimensies achter het bewustzijn (2011), Leven in verbinding met Sophie (2012) en Dementie, de ziekte van het verleden (2017).


Het boek het collectief geheugen deel 2: de evolutie van het collectief onbewuste van Wilma E. ter Mull is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Wilma E. ter Mull boeken - Het collectief geheugen Deel 2: De evolutie van het collectief onbewuste
ISBN 9789089549303
PAGINA’S 344
VERSCHENEN 09-02-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Elikser B.V. Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Wilma E. ter Mull