Willy Deckers - Ethisch leiderschap onderwijs

In organisaties bedrijven onderwijs


Over het boek:

Leiderschap staat vandaag hoog op de agenda: van bedrijfswereld tot politiek, van school tot zorginstelling. In dit boek houdt de schrijver een sterk pleidooi om als leidinggevende ethisch om te gaan met mensen en situaties. Men moet de dingen niet alleen goed doen (technische bekwaamheid), men moet ook de goede dingen doen (ethische verantwoordelijkheid). Naast goed ontwikkelde professionaliteit, expertise en ervaring is normatieve, ethische en spirituele kwaliteit vereist.

In een sterk evoluerende maatschappij is er nood aan leiders met aandacht voor waardevorming, zingeving en verantwoordelijkheid. Als belangrijkste kwaliteiten daarbij gelden: communicatief overleg, (machtsvrije) dialoog, kunnen ontwikkelen van sociaal kapitaal, empowering, kunnen omgaan met complexiteit, goede balans tussen macht en zorg, creëren van zin (sensemaking), kritische vrijmoedigheid, innovatief denken en handelen.

Hoe is zulk ethisch leiderschap te realiseren in de permanente spanning tussen de systeemeisen van een organisatie en een procesgerichte uitoefening van leiderschap?

Over de schrijver(s):

Willy Deckers doceerde onderwijsmethodologie aan de Theologische Hogeschool Amsterdam, sociale ethiek en agogische wetenschappen aan het departement Sociaal Werk van de KHK te Geel, werkt als freelancer in nascholing voor leidinggevenden, publiceerde onder meer: De opstanding van het lichaam, Niet sterven in de middag, Spelen om te overleven, Democratie: autoritaire staat en basisweging.


Het boek ethisch leiderschap onderwijs van Willy Deckers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Willy Deckers boeken - Ethisch leiderschap onderwijs
ISBN 9789044128741
PAGINA’S 132
VERSCHENEN 25-07-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,90
Bestel