Willem Scheepers - Zitten als een berg, stromen als een rivier

Zen notities voor onderweg


De teksten in dit boek gaan over de betekenis en werking van zen in ons dagelijkse leven, over een ander, vrijer perspectief op ons leven en een innerlijke houding om alles wat je tegenkomt werkelijk te zien als jóuw leven.

In de beoefening van zen zie je op enig moment dat het niet zozeer gaat over meer controle en grip op je leven, maar juist over het opgeven ervan. Dit leven is een mysterie en de ogenschijnlijk vaste grond onder je bestaan blijkt minder solide en veel opener dan gedacht of soms gehoopt.

Zen is die ongrijpbaarheid zien, te leven en te waarderen als uitermate bevrijdend. Dat is makkelijk gezegd. Maar de praktijk laat zien dat een voortdurend jezelf hieraan herinneren, onontbeerlijk is. Dat is waar dit boek over gaat.

De schrijver, Willem Scheepers (1953), leidt sinds 1995 Zentrum in Utrecht en geeft er, met andere leraren, al die tijd ook les. Hij heeft zijn trainingen gevolgd bij onder andere Thich Nhat Hanh, Genpo Roshi, Rients Ritskes en met Nico Tydemand, zijn huidige leraar met wie hij al zo'n 25 jaar 'werkt'. Ook is hij vader van twee dochters


Het boek zitten als een berg, stromen als een rivier van Willem Scheepers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Willem Scheepers boeken - Zitten als een berg, stromen als een rivier
ISBN 9789082482409
PAGINA’S 179
VERSCHENEN 24-07-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Zentrum
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel