Willem Melles - De opheffing van de hemel

De wereld is in onbalans. Het kwaad regeert, en ook de godsdiensten lijken de weg kwijt te zijn. God wil de mensheid uit haar helse staat redden met Zijn 'Heilsplan'. Lucifer bekritiseert dit plan, wordt om die reden door God de hemel uitgegooid en belandt vervolgens op aarde. Hij vindt daar overtuigende argumenten die zijn kritiek op God ondersteunen. God is ondertussen Zelf tot het inzicht gekomen dat de leerstellingen van religies mislukte pogingen zijn om het goddelijke Mysterie te verwoorden. Als gevolg hiervan trekt Hij zelfs zijn Eigen bestaan in twijfel, met alle gevolgen van dien ... Wat betekent dit voor de

mensen op aarde? Totale ontwrichting? Of gloort er toch nog licht?

Dit boek schetst onder meer hoe godsdiensten hebben bijgedragen aan de erbarmelijke staat waarin de wereld zich bevindt. Gevoelige thema's als het ontstaan van de Jodenhaat, de lust naar macht, witwaspraktijken in de Kerk en het ongebreidelde consumentisme worden hierbij niet geschuwd. Het boek eindigt met een positieve visie op de toekomst: als wij de moed hebben om 'uit ons eigen verhaal te stappen', kunnen wij ontwaken uit onze huidige staat van Zijn en in verbinding treden met het ware Mysterie dat ten grondslag ligt aan het leven. Zo ontstaat de nieuwe mens, die in staat zal zijn de hemel op aarde te creëren.


Het boek de opheffing van de hemel van Willem Melles is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Willem Melles boeken - De opheffing van de hemel
ISBN 9789492066206
PAGINA’S 220
VERSCHENEN 04-12-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Bewust Zijn
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,50
Bestel

Andere boeken van Willem Melles