Willem Knaap - Het kind met vijf namen

Een jeugd in vreemde handen


Bij hun moeder kunnen het kleine jongetje en zijn broertje niet blijven. Ook niet als er een nieuwe vader in het gezin komt. Het zijn de moeilijke jaren vijftig, het gezin leeft in armoede en de ouders kunnen de situatie niet aan.

De kinderen worden uit huis geplaatst en komen terecht in een tehuis. Ze komen in verschillende groepen terecht en mogen niet of nauwelijks contact hebben met elkaar. Het leven van het jongetje voltrekt zich in een kille, ijzeren regelmaat, waaraan nauwelijks valt te ontsnappen.

Als op een goede dag een echtpaar zich in het tehuis meldt, neemt het leven weer een nieuwe wending. Het kind wordt een man en de pleegmoeder maakt daar gebruik van.

Op subtiele, suggestieve wijze weet Willem Knaap (1956) in dit boek invoelbaar te maken wat hij in zijn jeugd heeft moeten doormaken. HET KIND MET VIJF NAMEN is een literair kleinood en een indringende getuigenis ineen.


Het boek het kind met vijf namen van Willem Knaap is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Willem Knaap boeken - Het kind met vijf namen
ISBN 9789461643735
VERSCHENEN 04-10-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Van Gennep B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel

Andere boeken van Willem Knaap