Wilfried Stinissen - De nacht zal lichten als de dag

De 'donkere nacht' is een onontkoombare etappe op de weg naar God. Wie ernst maakt met zijn geloof moet vroeg of laat door de nacht.

Op deze nachtelijke tocht is Sint-Jan van het kruis (1542-1591)een veilige gids. Hij wordt algemeen beschouwd als expert op het gebied van de donkere nachten. Het is o.m. op grond van deze 'expertise' dat hij op onze dagen zoveel belangstelling geniet. Hij leert ons dat geen afgrond zo diep is, geen rots zo hoog, dat hij geen weg kan worden. Hij verklaart ons waarom de ontmoeting met

God in een bepaalde fase van de weg zo pijnlijk is. God is zaligheid voor ons diepste ik, maar voor ons ego, ons oppervlakkige ik, is Hij een bedreiging. En het is ons ego dat het eerst in aanraking gebracht wordt met God en...eraan sterft.

Ofschoon de schrijver in dit boek uitgaat van de Donkere Nacht (één van de geschriften van Jan van het kruis), is het toch zijn bedoeling een overzicht te geven van geheel de leer van deze mysticus. De nacht is een weg, en een weg kan men niet begrijpen als men niet weet waarheen hij leidt.

Dit boek is een tweede, herziene uitgave. Het werd in de voorbije

jaren reeds in niet minder dan twaalf talen vertaald!

Wilfried Stinissen, karmeliet, promoveerde te Leuven tot doctor in de

filosofie, maakt sedert 1967 deel uit van een kleine contemplatieve

gemeenschap in Zweden, preekt retraites en geeft meditatiecursussen in

geheel Scandinavië.


Het boek de nacht zal lichten als de dag van Wilfried Stinissen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Wilfried Stinissen boeken - De nacht zal lichten als de dag
ISBN 9789070092566
VERSCHENEN 12-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Carmelitana Vzw, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,00
Bestel

Andere boeken van Wilfried Stinissen