Wil van den Bercken - Dag leven, dag boeken

Over de betrekkelijkheid der dingen


Welke lijnen vallen terugblikkend te ontdekken in een leven dat door een hoge mate van toeval is bepaald? Wat is de zin geweest van de arbeid - in dit geval in een academische setting - die tientallen jaren is verricht? Welke plaats nemen kinderen en kleinkinderen bij dit alles in? Dag leven, dag boeken! is een lichtvoetig, filosofisch verslag vanuit de derde levensfase.

Vanuit de persoonlijke beschouwing komt een aantal meer algemene thema's aan de orde. Wat doe je met al die boeken die je leven hebben beheerst en nog beheersen? Wat is het nut geweest van de overdaad aan informatie die je bijna elke dag via de media tot je hebt genomen? En wat heb je aan alle overbodige spullen die je vanuit een continu draaiende economie zijn opgedrongen?

De schrijver confronteert zichzelf en de lezer met de betrekkelijkheid der dingen en tegelijk met de behoefte zijn leven ermee te vullen. Ten slotte wordt de betrekkelijkheid van het leven zelf indringend geïllustreerd met een beschrijving van de galerij van vroegtijdig gestorvenen uit de omgeving van de auteur, waarbij de lezer onwillekeurig zijn eigen doden herdenkt.


Het boek dag leven, dag boeken van Wil van den Bercken is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Wil van den Bercken boeken - Dag leven, dag boeken
ISBN 9789460035036
PAGINA’S 120
VERSCHENEN 18-08-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Balans
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,99
Bestel

Andere boeken van Wil van den Bercken