Wil Uitgeest - Spreken tot de sterren; Sprechen zu den sternen

Scheppingsverhaal; schopfungsgeschichte


Spreken tot de sterren is een eigentijds scheppingsverhaal, verteld in meditatieve beelden. Deze beelden bestaan uit 38 schilderijen van Frederiek Nelissen, met daarnaast korte poëtische teksten van Wil Uitgeest.

Frederiek en Wil hebben zich laten inspireren door het boek Uit de schoot der goden. De binnenkant van de evolutie van Rudolf Steiner. Ze zijn anderhalf jaar intensief met de inhoud van dit boek aan het werk geweest, waaruit deze nieuwe, poëtisch-beeldende vorm is ontstaan.

Frederiek Nelissen is beeldend kunstenaar en docent schilderen. Ze exposeert regelmatig. Haar eerste beeldverhaal Het fabelachtige windsel verscheen 3 jaar geleden in boekvorm (Ranonkel, 2011).

Als schilder is Frederiek al langere tijd geboeid door het thema van schepping en evolutie. Levensprocessen en de voortdurende metamorfosen die daarin plaatsvinden, zijn belangrijke onderwerpen in haar werk. Vanuit haar verbinding met dit thema en de samenwerking met Wil is dit nieuwe boek tot stand gekomen.

Wil Uitgeest is schrijver, docent/verteller en beeldend kunstenaar. De samenwerking met Frederiek heeft geleid tot de poëtische tekst in dit boek, die als zodanig een wending betekent in haar werk als schrijver. Ze publiceerde eerder Aardschok/Bliksemflits. Twintigste-eeuwse schilderkunst - een verkenning van grensgebieden (Indigo, 1999), Tussen Verwondering en Verbijstering. Kunst, wetenschap en innerlijke vrijheid (Indigo, 2005) en De binnenkant van blauw (Christofoor, 2010).


Het boek spreken tot de sterren; sprechen zu den sternen van Wil Uitgeest is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Wil Uitgeest boeken - Spreken tot de sterren; Sprechen zu den sternen
ISBN 9789491748127
PAGINA’S 78
VERSCHENEN 21-05-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
UITGEVER Cichorei
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,90
Bestel