Wil Heeffer - Hoelang pikken we het nog?

Over de afbraak van het publieke domein en het verloren gaan van solidariteit


De kapitalistische logica verspreidt zich naar alle domeinen van de maatschappij. Menselijke relaties, zorg, onderwijs en wetenschap worden economische producten. Zelfs politiek wordt steeds meer economie. Dit leidt tot de teloorgang van gemeenschappelijkheid, politiek onbehagen en het verdwijnen van solidariteit.

Wil Heeffer ontmantelt de logica van het neoliberale kapitalisme en ontwikkelt een positief alternatief. Daarbij moderniseert hij Marx' kritiek dat de verwording van menselijke relaties tot producten een prijs heeft. Heeffer baseert zijn analyse op bekende Westerse denkers en introduceert de in Nederland nog onbekende Latijns-Amerikaanse bevrijdingsfilosofie. Hiermee levert Heeffer een unieke bijdrage aan het

maatschappelijk debat.

Hoelang pikken we het nog confronteert ons met de noodzaak van een maatschappelijke heroriëntatie en biedt praktische handvatten om

een nieuw begin te maken. De bijzondere waarde van dit boek ligt in de scherpe analyse van het op hol geslagen kapitalisme en de concrete

beschrijving van een nieuw ethos dat mensen bindt.

Over Hoelang pikken we het nog?

"Hoelang pikken we het nog? is een stevig politiek pamflet dat de lezer

tot keuzes dwingt. Accepteren we de sociale erosie die de grondvesten van onze gemeenschap aantast of kiezen we voor het herijken van onze betrokkenheid?

-

Harry van Bommel (Tweede Kamerlid SP)

Site Harry van Bommel

Recensie door Harry van Bommel, Tweede Kamer lid SP

In het reces is er tijd om bij te tanken; fysiek en mentaal. Dat laatst doe ik graag met een goed boek en met het politieke pamflet 'Hoelang pikken we het nog?' van Wil Heeffer lukt dat deze dagen heel goed.

De titel van dit werkje brengt iets urgents naar voren en dwingt de lezer tot het maken van keuzes. Accepteren we de sociale erosie die de grondvesten van onze gemeenschap aantast of kiezen we voor het herijken van onze betrokkenheid?

In deze beschouwing over politiek en economie komen de grote denkers voorbij en wordt de rol van kapitaal en arbeid verder geanalyseerd dan eerder bij Marx en daaropvolgende auteurs. Ook hedendaagse problemen rond schulden, afnemende politieke participatie en doorgeschoten marktwerking komen aan bod. Met het formuleren van een aantal rechten als grondslag voor cohesie maakt Heeffer zijn pamflet compleet en zijn redenering rond. Hij durft te kiezen en daagt de lezer uit hetzelfde te doen. Volgens mij benadert de schrijver met zijn schotschrift het gedachtegoed van de SP tot de centimeter.

Lees en oordeel zelf. Het boek is onder meer verkrijgbaar bij bol.com


Het boek hoelang pikken we het nog? van Wil Heeffer is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Wil Heeffer boeken - Hoelang pikken we het nog?
ISBN 9789491736049
PAGINA’S 164
VERSCHENEN 24-09-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Wilde Raven
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,95
Bestel

Andere boeken van Wil Heeffer