- Wetenschap van het kruis

"Ik verkondig je geen enkele wetenschap dan die van Jezus Christus en zijn kruis" (1 Kor. 2,2). De gekruisigde Christus openbaart je het grote mysterie van Gods liefde-tot-het-uiterste. In het licht van de verrijzenis wordt het kruis bevrijdend voor alle mensen. Dit kruismysterie trof Edith Stein (1891-1942), de vroegere leerlinge en assistente van Ed. Husserl, heel diep. In dit boek schrijft ze haar beschouwingen daarover neer, vanuit haar vertrouwdheid met het leven en de mystieke werken van de grote karmeliet en kerkleraar, Joannes van het Kruis (1542-1591).

Edith Stein is zelf een kruisweg gegaan. Innig verenigd met Jezus. Heette ze als karmelietes niet zuster Teresia Benedicta (= Gezegende!) van het Kruis? Is ze niet in aanraking gebracht geweest met ongerechtigheid, afwijzing, vervolging tot en met het martelaarschap in Auschwitz? Doorheen deze bladzijden word je duidelijk dat deze gelovige vrouw zèlf consequent beleefde waar ze van overtuigd was.

Het is het belangrijkste religieuze werk van Edith Stein dat ze kort voor haar dood samenstelde. Het geldt als haar geestelijk testament. Een langzaam gerijpte vrucht, die haar diepste persoonlijkheid voor je openlegt.


Het boek wetenschap van het kruis is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


 boeken - Wetenschap van het kruis
ISBN 9789076671864
PAGINA’S 384
VERSCHENEN 12-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Carmelitana Vzw
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel