- Werkwoordspelling leer- en oefenboek voor groep 7 2 Deel 2 - Verleden tijd en voltooid deelwoord - Groep 7

De verleden tijd en de voltooide tijd, inclusief werkwoord wijzer


Leer de spellingregels voor de verleden en voltooide tijd in deel 2 - Groep 7.

Werkwoordspelling? Geen probleem!

Iedereen die schrijft loopt er wel eens tegenaan; eindigt dat werkwoord nou op een –d, een –t of –dt? Wat zijn de regels ook alweer? Veel mensen (van jong tot oud) hebben grote moeite met de juiste spelling van werkwoorden. Meestal is dat niet nodig. Met voldoende oefening en een zorgvuldig stapsgewijs opgebouwde kennis van de regels kan iedereen een kei worden in werkwoordspelling.

Met dit oefenboek kunnen kinderen van groep 6 zelfstandig aan de slag. Door middel van gedegen uitleg en een serieuze hoeveelheid oefeningen wordt stapsgewijs de kennis van en het inzicht in werkwoordspelling vergroot. Hierdoor kunnen kinderen verantwoord oefenen en een hoge mate van beheersing van de werkwoordspelling bereiken.

Inhoud leer- en oefenboek deel 2

Dit boek is deel 2 van een serie. Dit deel begint met een korte herhaling van de uitleg van de persoonsvorm en de werkwoordstam; de basis van veel spellingregels. Vervolgens leren kinderen de spellingregels voor de verleden tijd en de voltooide tijd. Het boek eindigt met gemengde oefeningen, passend bij alle spellingregels die in dit boek worden aangeboden. De oefeningen in dit deel zijn een logisch vervolg op de oefeningen in deel 1.

Verleden tijd | Stam- en spellingregels, bijzondere werkwoorden

Voltooid deelwoord | Spellingregels

Werkwoord Wijzer | Hulpkaart bij de spellingregels

Vervolgdelen

Deel 1 van de serie begint met een heldere uitleg van het onderwerp, de persoonsvorm en de werkwoordstam. Vervolgens worden de spellingregels voor de tegenwoordige tijd aangeleerd. Ook komen de vervoegingen van de bijzondere werkwoorden in de tegenwoordige tijd en de verleden tijd aan bod. Deel 1 wordt gezien als de basis van de werkwoordspelling voor groep 7.

In deel 3 van de serie passen kinderen de opgedane kennis uit deel 1 en 2 toe. Dit boek bevat gemengde oefeningen, passend bij alle spellingregels die in deel 1 en 2 zijn aangeboden. Zo kunnen kinderen testen of ze het geleerde daadwerkelijk beheersen en kunnen toepassen.

Exclusief antwoordenboek. boeken - Werkwoordspelling leer- en oefenboek voor groep 7 2 Deel 2 - Verleden tijd en voltooid deelwoord - Groep 7
ISBN 9789492265418
VERSCHENEN 11-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Junior Einstein BV
Levertijd: ongeveer 3-5 werkdagen
14,95
Bestel