- Werkwoordspelling 2 Spellingsoefeningen verleden tijd groep 5 Leer- en Oefenboek

Leer de spellingregels voor de verleden tijd in deel 1 - Groep 5.

Werkwoordspelling? Geen probleem!

Iedereen die schrijft loopt er wel eens tegenaan; eindigt dat werkwoord nou op een –d een –t of –dt? Wat zijn de regels ook alweer? Veel mensen (van jong tot oud) hebben grote moeite met de juiste spelling van werkwoorden. Meestal is dat niet nodig. Met voldoende oefening en een zorgvuldig stapsgewijs opgebouwde kennis van de regels kan iedereen een kei worden in werkwoordspelling.

Met dit Leer- en oefenboek kunnen kinderen van groep 5 zelfstandig aan de slag. De inhoud van het boek is gebaseerd op de inhoud die kinderen aangeboden krijgen op school, maar gaat verder dan wat doorgaans in de klas behandeld wordt. Door middel van gedegen uitleg en een serieuze hoeveelheid oefeningen wordt stapsgewijs de kennis van en het inzicht in werkwoordspelling vergroot. Hierdoor kunnen kinderen verantwoord oefenen en een hoge mate van beheersing van de werkwoordspelling bereiken.

Inhoud Leer- en oefenboek deel 2

Dit boek is deel 2 van een serie. Kinderen leren in dit deel de spellingregels voor de verleden tijd. Dit begint met een uitleg van de werkwoordstam; de basis van veel spellingregels. Ook is er speciale aandacht voor de vervoeging van de bijzondere werkwoorden. Het boek eindigt met gemengde oefeningen voor alle spellingregels in de verleden tijd. De oefeningen in dit deel zijn een logisch vervolg op de oefeningen in deel 1.

Verleden tijd | Stam- en spellingregels, bijzondere werkwoorden

Werkwoord Wijzer | Hulpkaart bij de spellingregels

Vervolgdelen

In deel 1 worden de spellingregels voor de tegenwoordige tijd aangeleerd en ook de vervoegingen van de bijzondere werkwoorden in de tegenwoordige tijd. Dit deel begint met een heldere uitleg van de werkwoordstam. Deel 1 wordt gezien als de basis van de werkwoordspelling voor groep 5.

In deel 3 passen kinderen de opgedane kennis uit deel 1 en 2 toe. Dit boek bevat veel gemengde oefeningen. Zo kunnen kinderen testen of ze het geleerde daadwerkelijk beheersen en kunnen toepassen.


Het boek werkwoordspelling 2 spellingsoefeningen verleden tijd groep 5 leer- en oefenboek is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


 boeken - Werkwoordspelling 2 Spellingsoefeningen verleden tijd groep 5 Leer- en Oefenboek
ISBN 9789492265241
VERSCHENEN 11-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Junior Einstein BV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel