Wendy Van Boom - Soep van Boom

Soep Van Boom - Een Antwerpse legende van Wendy Van Boom. In dit boek belicht de schrijver - in romanvorm - de geschiedenis van het legendarische soepbedrijf dat haar overgrootmoeder Lie Van Huyk tijdens de Eerste Wereldoorlog samen met haar man Jef Van Boom oprichtte. Over Soep Van Boom is door theatergezelschap MOZAIEK 2060 gelijktijdig ook een toneelvoorstelling gemaakt, die op 18, 19, 20 en 21 mei wordt opgevoerd.

Als Lie niet langer passief kan toekijken hoe haar buurt honger lijdt, zet ze haar trots opzij en trekt ze met rammelende maag en vier kinderen, zwanger van het vijfde, naar het Antwerpse stadsbestuur. Met de 250 frank die ze krijgt, koopt ze een soeppot en schenkels. Vanaf dan verkoopt ze in hun beenhouwerij voedzame bouillon tegen een lage prijs. Als ze enkele maanden later bij het stadsbestuur aanklopt om het geld terug te betalen, laat dit zo'n diepe impressie na - het was immers een schenking, geen lening - dat ze voortaan mag leveren aan scholen. Soep Van Boom is een feit.

In de decennia die volgen groeit Soep Van Boom niet alleen uit tot een waar soepimperium dat in de wijde omtrek soep verkoopt, maar zetten Lie, 'moemoe', en haar flamboyante kroost geregeld ook de buurt (2060) op stelten. Met hun tombola's, bierzolder en fanatieke deelname aan de wedstrijd voor 'de vette os' brengen ze leven in de wijk.

Toch treft het noodlot de familie meerdere malen. Maar het is altijd moemoe die zich staande houdt en met taaie volharding en een enorme wilskracht het onmogelijke weet te bereiken.

Het boek is rijkelijk voorzien van foto's uit het familiearchief van Van Boom.


Het boek soep van boom van Wendy Van Boom is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 25,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Wendy Van Boom boeken - Soep van Boom
ISBN 9789059275249
VERSCHENEN 13-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Vries-Brouwers, Uitgeverij C. De
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
25,90
Bestel