Walther van Venrooij - De Japanner

Een JT-mysterie


In het Nijmeegse zorghotel Avondrust wordt een oude Japanse man vermoord. Het moordwapen is een kostbaar, twee eeuwen oud samoeraizwaard, een geheim gebleven bezit van het slachtoffer. Die blijkt namelijk in de Tweede Wereldoorlog in het Japanse leger te hebben gediend als adjudant van kampcommandant majoor Sato, een sadist die in 1942 met dat zwaard een gevangengenomen Engelse officier onthoofdde. Sato pleegde na de capitulatie van Japan zelfmoord en droeg zijn adjudant op, het zwaard terug te bezorgen bij zijn familie in Nagasaki. Die familie bleek echter uitgeroeid te zijn door de tweede atoombom, die op 9 augustus 1945 Nagasaki verwoestte. Sindsdien koesterde de oude Japanner dat aantrekkelijke zwaard en zijn herinneringen. Behalve het moordwapen vindt de politie geen aanwijzingen die helpen bij het onderzoek. Zij concludeert daarom dat de Japanner zelfmoord heeft gepleegd. De enige zoon van de vermoorde man gelooft daar echter niet in en verzoekt Joost Ternate (JT) de moordenaar te vinden. Wanneer JT daar inderdaad in lijkt te slagen, blijkt dat de zoon zijn eigen agenda heeft.

Na een carrière als wetenschappelijk onderzoeker, waarbij zijn leven werd gevuld met het schrijven van wetenschappelijke artikelen, schreef Walther van Venrooij 3 kinderboeken over Muisje Knabbelgraag en zijn vrienden. In 2016 verscheen zijn eerste misdaadroman, Brieven uit de Hemel, met Joost Ternate in de hoofdrol. In 2017 verscheen het vervolg, Aranea.


Het boek de japanner van Walther van Venrooij is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Walther van Venrooij boeken - De Japanner
ISBN 9789463650076
PAGINA’S 140
VERSCHENEN 07-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Elikser B.V. Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel

Andere boeken van Walther van Venrooij

 • Walther van Venrooij - Brieven uit de hemel
  Walther van Venrooij - Brieven uit de hemel

  De verdwijning van Kate Middelkoop is nooit door de politie opgelost. De secretaresse is door een taxi thuis opgehaald en lijkt vervolgens geheel van de aardbodem verdwenen. Als inspecteur Joost Ternate vele maanden later de zaken van zijn plotseling overkleden voorganger heeft…

  Lees meer...
  14,95
 • Walther van Venrooij - Aranea
  Walther van Venrooij - Aranea

  Inspecteur Joost Ternate krijgt de opdracht om Paul van Rijckevorst op te sporen. Die is een maand geleden een wandeling gaan maken en vervolgens spoorloos verdwenen. Paul is de derde echtgenoot van Judith Vennekoor, een kunstenares die in het dorp een reputatie heeft als Zwarte…

  Lees meer...
  14,95