Walter Lotens - Pijnen van een pachacuchic

Bolivia onder Evo Morales


Bolivia is een maatschappelijk laboratorium waarin oud en nieuw aan het gisten zijn. Moeder Aarde én moderniteit, buen vivir én productiviteit, platteland én verstedelijking, culturele eigenheid én pluraliteit, traditionele politiek én nieuwe sociale bewegingen, fundamentalisme én realpolitiek, centralisme én regionalisme, (neo)liberalisme én (neo)socialisme.

Dat veranderingsproces verloopt niet zonder slag of stoot. Daar komen groeipijnen bij te pas. In dit inspirerende maatschappelijke proefveld gaat schrijver, reiziger en Boliviakenner Walter Lotens op zoek naar constructieve elementen voor een nieuwe grammatica van links.

Pijnen van een Pachakuti. Bolivia onder Evo Morales is ook een reis door het land van Evo Morales waarin de schrijver zijn dagelijkse contacten met de gewone Boliviaan beschrijft. Het geeft tevens een inkijk in het werk en het engagement van de Belgische oblaten, die al meer dan vijftig jaar actief zijn in Bolivia.

"(Een boek) over het heden en het verleden van een land op zoek naar een 'socialisme van de 21ste eeuw', naar een nieuw ontwikkelingsparadigma, naar een 'buen vivir' of 'het goede leven', met lessen voor de linkerzijde in Europa." (Francine Mestrum)

Walter Lotens is Borgerhoutenaar en kosmopoliet met speciale aandacht voor Latijns-Amerika. Hij schreef Abya-Yala (1993), De pijn van Pachamama (1997) over Bolivia en Deuken in Sandino's hoed (1998). Over Suriname, waar hij jaren gewoond heeft, verschenen Gesprekken aan de waterkant (2000), Suriname in stukjes (2002) en Omkijken naar een "revolutie" (2004). Ticket naar Shangri-la, (2006) en De ziel reist te voet (2008) zijn beschouwingen over reizen. Voor Het vacuüm van de kosmopoliet (2008) en Groeten uit Borgerhout (2010) bleef hij dichter bij huis. Lotens houdt lezingen rond de thema's die hij in zijn boeken aansnijdt (www.walterlotens.net).


Het boek pijnen van een pachacuchic van Walter Lotens is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 27,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Walter Lotens boeken - Pijnen van een pachacuchic
ISBN 9789070289171
VERSCHENEN 12-06-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER ASP
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
27,95
Bestel

Andere boeken van Walter Lotens