W.M. Snellen - Persoonlijkheidsdiagnostiek in de klinische praktijk

Dit boek helpt klinische professionals om het uiterste uit hun psychodiagnostische onderzoeksmateriaal te halen. Het leert ze om de resultaten van persoonlijkheidsdiagnostiek optimaal te integreren en te interpreteren. Daarbij geeft het boek antwoord op vragen als: welke betekenis moet je toekennen aan psychische klachten en symptomen? En hoe kun je de resultaten van persoonlijkheidsdiagnostiek in een individuele context plaatsen? Zo krijgt de psychodiagnosticus een helder beeld van de veerkracht én de kwetsbaarheid van de cliënt.

In Persoonlijkheidsdiagnostiek in de klinische praktijk wordt persoonlijkheidsonderzoek bij cliënten met psychopathologie voor het eerst behandeld uit het perspectief van de psychodiagnosticus zelf. De theoriegestuurde methodische visie en werkwijze worden in dit nieuwe standaardwerk geïllustreerd met casuïstiek, waarbij er ook aandacht is voor de belangrijkste valkuilen. De beslisbomen en stappenplannen ondersteunen de lezer bij zijn dagelijkse diagnostische werkzaamheden.

Het boek is bestemd voor professionals werkzaam in de GGZ, zoals gz-psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen, psychiaters en zij die daartoe in opleiding zijn.

Wim Snellen is expert op het gebied van de persoonlijkheidsdiagnostiek. Hij werkte ruim 40 jaar als klinisch psycholoog in de psychiatrie en heeft uitgebreide ervaring met het geven van cursussen, supervisie en onderwijs in dit vakgebied.


Het boek persoonlijkheidsdiagnostiek in de klinische praktijk van W.M. Snellen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 35,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


W.M. Snellen boeken - Persoonlijkheidsdiagnostiek in de klinische praktijk
ISBN 9789036819381
PAGINA’S 319
VERSCHENEN 20-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bohn Stafleu van Loghum
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
35,95
Bestel