W.C.G. van Wieringen - Dochter in de aanbieding

Over de vijf vrouwen van Simson


Dr. Williem van Wieringen (1964) is neerlandica en bijbelwetenschapper, werkzaam op de afdeling Pers en Communicatie van het bisdom Rotterdam. Daarnaast is ze onder meer redactievoorzitter van Interpretatie, tijdschrift voor bijbelse theologie, en publiceert ze regelmatig op het gebied van het Eerste Testament , in het bijzonder vanuit genderspecifiek perspectief. Dochter in de aanbieding is de gepopulariseerde versie van haar proefschrift Delila en de anderen, waarop ze in 2007 promoveerde aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg.

Dochter in de aanbieding

Een vader biedt zijn voormalige aanstaande schoonzoon zijn jongste dochter aan als plaatsvervangende bruid. Het is een scène uit het levensverhaal van Simson (Richteren 13-16). Een enkel regeltje in de Bijbel, waarin een minidrama vetteld wordt en waar menige bijbellezer - ook een geoefende - gemakkelijk overheen leest.

Nee, dan Delila! Haar naam heeft zich genesteld in her collectieve geheugen. Delila, de vrouw die Simsom fataal is geworden met haar verleidingskunsten, onderwerp van opera, film en popsong.

Maar er waren wel vijf vrouwen in het leven van Simson, ieder met een eigen rol: moeder, bruid, vervangbruid, hoer en moordwijf. Over die vrouwen gaat dit boek. En over een tragische held die in de knoop komt met zijn dubbele levensopdracht.W.C.G. van Wieringen boeken - Dochter in de aanbieding
ISBN 9789061739180
PAGINA’S 188
VERSCHENEN 26-02-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeversgroep Jongbloed
Levertijd: ongeveer 3-5 werkdagen
15,00
Bestel