W. Boevink, A. Plooy, S. van Rooijen - Passage Cahier Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid

Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid krijgen in dit cahier expliciet betekenis in verhalen die worden verteld door degenen die aan den lijve ondervinden wat deze begrippen betekenen. De bijdragen gaan over herstel, over herstelprojecten, over empowerment en over empowerende praktijken en over ervaringsdeskundigheid en het inzetten van ervaringsdeskundigen in de geestelijke gezondheidszorg.

Het boek bevat een groot aantal indrukwekkende ervaringsverhalen. Verhalen van mensen over hoe zij het vinden om te leven met een psychische handicap en om psychiatrisch patiënt te zijn. Herstelverhalen, want ze gaan alle (ook) over de betekenis die zij geven aan wat hen overkomt, over manieren om het overweldigende in hun leven het hoofd te bieden en de lessen die zij onderweg leerden en leerden toepassen. Het eigen ervaringsverhaal opschrijven en ook nog eens gepubliceerd zien is een pure vorm van empowerment. Het ¿vlekje¿ wordt de ¿voorsprong¿. De bron van schaamte wordt een bron van kennis, een bron om trots op te zijn. Omgekeerd werkt het lezen van ervaringsverhalen ook bekrachtigend voor mensen die zelf kampen met een psychische aandoening en psychiatrisch patiënt zijn.

Daarnaast zijn er bijdragen over veelbelovende praktijken die gebaseerd zijn op ervaringsverhalen en kennis op grond daarvan. In deze bijdragen wordt duidelijk hoe ervaringsdeskundigen hun kennis toepassen en anderen daarmee van dienst kunnen zijn.


Het boek passage cahier herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid van W. Boevink, A. Plooy, S. van Rooijen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 27,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


W. Boevink, A. Plooy, S. van Rooijen boeken - Passage Cahier Herstel, empowerment en ervaringsdeskundigheid
ISBN 9789066657854
PAGINA’S 223
VERSCHENEN 02-08-2006
DRUK 2e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER SWP
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
27,50
Bestel