Vittorio Busato, Willem Koops, Mineke van Essen - Zeven grondleggers van de psychologie

Zeven grondleggers van de psychologie

Van de geschiedenis en van onze voorgangers leren we. Althans, dat wordt beweerd. Toch lijken de psychologie, pedagogiek en onderwijskunde steeds ahistorischer te worden. Oudere bronnen dan van een jaar of vijf geleden worden in empirische artikelen zelden meer geciteerd - met als gevolg dat psychologen, pedagogen en onderwijskundigen geregeld het wiel opnieuw uitvinden. Desalniettemin beweren velen van hen dat ze op de schouders staan van intellectuele reuzen. Maar wie zijn die reuzen?

Dit boek is het laatste deel van een vijfdelige reeks over pioniers van de academische psychologie, pedagogiek en onderwijskunde (samengevat de gedragswetenschappen) in Nederland - een initiatief van het Archief en Documentatiecentrum Nederlandse Gedragswetenschappen (ADNG). De reeks wil informatie over die grondleggers op een toegankelijke wijze aanbieden aan hedendaagse beoefenaars van deze wetenschappen én aan een breder historisch-wetenschappelijk geïnteresseerd publiek.

Dit deel bevat biografische schetsen van Theo Rutten (Radboud Universiteit), Alfons Chorus (Universiteit Leiden), Jan Snijders (Rijksuniversiteit Groningen), Hubertus Duijker (Universiteit van Amsterdam), Rita Vuyk (Universiteit van Amsterdam), Johan Barendregt (Universiteit van Amsterdam) en John van de Geer (Universiteit Leiden).

De reeks Pioniers van de Nederlandse gedragswetenschappen staat onder redactie van dr. Vittorio Busato, prof. em. dr. Mineke van Essen en prof. dr. Willem Koops, samen het bestuur van het ADNG.


Het boek zeven grondleggers van de psychologie van Vittorio Busato, Willem Koops, Mineke van Essen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Vittorio Busato, Willem Koops, Mineke van Essen boeken - Zeven grondleggers van de psychologie
ISBN 9789035140509
PAGINA’S 336
VERSCHENEN 20-09-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bert Bakker
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,95
Bestel

Andere boeken van Vittorio Busato, Willem Koops, Mineke van Essen