Vincent Hendriks, Cor de Jong - Richtlijn ADHD en middelengebruik bij adolescenten

Screening, diagnostiek en behandeling in de jeugd-GGZ en jeugdverslavingszorg


Deze heldere richtlijn (opgebouwd uit 22 hoofdvragen met antwoorden) is een leidraad voor de screening, diagnostiek en behandeling van jongeren met ADHD en problematisch middelengebruik of verslaving in de dagelijkse praktijk van de jeugd-GGZ en jeugdverslavingszorg. Het gaat hierbij om adolescenten tot en met 18 jaar, maar de aanbevelingen in de richtlijn kunnen ook betrekking hebben op jongvolwassenen tot en met 23 jaar. De richtlijn kan eveneens gebruikt worden ter ondersteuning van professionals in de eerste lijn en medewerkers in de jeugdzorg.

De richtlijn vat de wetenschappelijke literatuur samen en doet, op basis van onderzoeksbevindingen en praktijkervaring, gerichte aanbevelingen voor (A) screening en diagnostiek, (B) psychosociale behandeling en (C) farmacologische behandeling. Ook wordt uitgebreid ingegaan op (D) de behandeling van slaapstoornissen en op de effectiviteit van complementaire behandelingen, waaronder dieetinterventies, cognitieve training en neurofeedback. De richtlijn vult hiermee de belangrijkste lacunes in kennis en behandelaanbod op. Belangrijk nevendoel is het verbeteren van de samenwerking tussen jeugdzorg, jeugd-GGZ en jeugdverslavingszorg, omdat jongeren met deze gecombineerde problematiek in elk van deze voorzieningen gezien worden.


Het boek richtlijn adhd en middelengebruik bij adolescenten van Vincent Hendriks, Cor de Jong is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Vincent Hendriks, Cor de Jong boeken - Richtlijn ADHD en middelengebruik bij adolescenten
ISBN 9789492121134
PAGINA’S 132
VERSCHENEN 18-11-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Perspectief Uitgevers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel