- Verantwoorden, veranderen en vertrouwen

Dagelijkse praktijk voor managers in de publieke sector


Er wordt veel gevraagd van de managers in de publieke sector. Ze zijn verantwoordelijk voor (onderdelen van) publieke en semipublieke organisaties. Ze staan in een continu veranderend krachtenveld van politiek, markt en civil society, waarin zij antwoorden moeten geven op vragen als: Welke publieke waarde levert onze organisatie? Hoe zorgen wij ervoor dat onze organisatie de goede dingen doet op een efficiënte en effectieve wijze? Wie zijn onze partners en hoe organiseren wij de samenwerking? Aan wie leggen we maatschappelijke verantwoording af en hoe? In de wetenschap dat er geen eenduidige vaststaande antwoorden op deze vragen zijn, zullen publieke managers toch moeten handelen.

De Executive Master of Public and Non-Profit Management is een opleiding voor publieke managers. De opleiding biedt hen actuele academische theorie, kennis en inzichten en daagt hen uit deze te gebruiken voor reflectie op de eigen praktijk. Het sluitstuk van de opleiding is het schrijven van een thesis, waarin de deelnemers een praktijkvraagstuk behandelen als casus voor academisch onderzoek om te komen tot een grondige analyse van het probleem, inzicht in de handelingsmogelijkheden en een onderbouwde keuze hieruit.

Deze bundel bevat een bloemlezing uit de theses van de recente jaargangen. De theses slaan een brug tussen de theorie over 'goed' publiek management en de weerbarstige praktijk. De publieke manager is daarmee zelf aan het woord. Tezamen geven de theses een beeld van de vraagstukken waarmee publieke managers in de huidige tijd worden in aanraking gebracht en welke antwoorden zij daarop hebben: Verantwoorden, veranderen en vertrouwen: dagelijkse praktijk voor managers in de publieke sector.

Gerda van Dijk was van 2007 tot 2013 Academic Director van de Executive Master of Public and Non Profit Management aan de Tias Nimbas Business School. Tot haar alumni behoren mederedacteur Sophia Viet en de auteurs die aan deze bundel een bijdrage hebben geleverd:

Marjolein de Leeuw-Reulen

Ad van Mierlo

Radenka Vukovic

René Grotens

Patrick van der Wens

Jenneke van Pijpen

Reza Esmaili

Sophia Viet

Arno Schepers


Het boek verantwoorden, veranderen en vertrouwen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


 boeken - Verantwoorden, veranderen en vertrouwen
ISBN 9789462360488
VERSCHENEN 28-01-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Lemma uitgevers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,50
Bestel