van Chaim Unen - Hoe God zichzelf overtrof

Een seculiere zoektocht


Zegt de Bijbel wel echt dat God almachtig is? Wat zou er eigenlijk bedoeld kunnen zijn met de uitverkiezing van het Joodse volk? En wat voor betekenis had het verbond tussen God en Israël als je dit vergelijkt met de andere godsdiensten in het Midden-Oosten in het eerste millennium voor onze jaartelling? In heldere en eenvoudige bewoordingen voert schrijver Chaim van Unen de lezer langs verschillende welbekende verhalen uit de Tora, en onthult op zijn tocht verrassende gezichtspunten op Eva en de slang, Noach en de Zondvloed, de uitverkiezing van Abraham, en de uittocht uit Egypte. Met deze frisse gezichtspunten houdt Van Unen een pleidooi voor de blijvende ethische waarde van de Bijbel voor de moderne seculiere mens.

Chaim van Unen is andragoog, trainer en adviseur met jarenlange ervaring in de professionele hulpverlening. Hij schreef onder andere 'De Professionals. Hulpverleners tussen kwetsbaarheid en beheersing' (2002), 'Op ooghoogte: Job en het establishment' (2003), en 'Bij de gratie van de relatie: Hulpverleners op de werkvloer van de hulpverlening' (2009).


Het boek hoe god zichzelf overtrof van van Chaim Unen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


van Chaim Unen boeken - Hoe God zichzelf overtrof
ISBN 9789463010504
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 13-09-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Eburon Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,90
Bestel