Valeer Neckebrouck - Denken over religie Deel 2 Van Hugo Winckler tot Clifford Geertz

Antropologische theorie en godsdienst


TWEEDELIG WERK VAN BELANGRIJKE DENKERS OVER RELIGIE

Koop beide delen samen en geniet 10% korting! >>>

Zie ook Deel I Van Xenophanes tot Clifford Geertz >>>

Van alle onderwerpen die in de antropologie worden bestudeerd is er geen enkel dat aanleiding heeft gegeven tot zoveel tegenstrijdige verklaringen en conflicterende interpretaties als het fenomeen ?religie'. In dit chronologisch opgevatte overzicht Denken over religie behandelt Valeer Neckebrouck, die een jarenlange ervaring als antropologisch veldwerker combineert met een grondige kennis van de geschiedenis van de discipline, de belangrijkste denkers die een bijdrage hebben geleverd aan het begrijpen van religie als humaan fenomeen.

In Deel I Van Xenophanes tot Robertson Smith presenteert de schrijver op een heldere en toegankelijke manier de belangrijkste denkers van de klassieke Oudheid tot ruwweg 1860.

Het tweede volume Van Hugo Winckler tot Clifford Geertz behandelt de voornaamste stromingen sinds het midden van de 19e eeuw, waaronder het evolutionisme, het intellectualisme, het diffusionisme, het Franse en het Britse functionalisme, de psychoanalytische school, het religionisme en het symbolisme of ?interpretatieve' antropologie. Iedere theorie die een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de godsdienstantropologie onderwerpt Neckebrouck daarbij aan een uitvoerige en diepgravende analyse en een vaak originele kritische evaluatie.

Voor eenieder die geïnteresseerd is in het fenomeen religie en wil weten hoe antropologen doorheen de geschiedenis over godsdienst hebben gedacht, is dit boek een onmisbaar en bijzonder rijk gestoffeerd naslagwerk. Een zo gedetailleerde beschrijving en kritische evaluatie van de behandelde materie was tot nog toe in geen enkel taalgebied voorhanden.


Het boek denken over religie deel 2 van hugo winckler tot clifford geertz van Valeer Neckebrouck is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 60,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Valeer Neckebrouck boeken - Denken over religie Deel 2 Van Hugo Winckler tot Clifford Geertz
ISBN 9789058678911
PAGINA’S 700
VERSCHENEN 20-12-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Universitaire Pers Leuven
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
60,00
Bestel

Andere boeken van Valeer Neckebrouck