Valeer Neckebrouck - Gaat en onderwijst

Grondvragen over evangelisatie


De afgelopen halve eeuw is evangelisatie in de westerse Kerk erg in de verdrukking geraakt. Toch is het de levenslijn van het christelijk geloof. Zoals een oudere, ongeletterde Afrikaanse vrouw ooit pertinent zei: "Het geloof is leven. Als leven niet doorgegeven wordt, sterft het uit". Vandaar dat 'een drang tot missioneren' inherent is aan het wezen van de Kerk.

In dit boek beantwoordt professor Valeer Neckebrouck de meest voorkomende vragen die hedendaagse gelovige christenen zich stellen in verband met evangelisatie. Bijvoorbeeld: Op wie rust de taak om te evangeliseren? Hoe moet men evangeliseren? Bijzonder actueel in een pluralistische maatschappij zijn vragen omtrent het theologisch statuut van niet-christenen. De schrijver beantwoordt deze en andere vragen met een onvoorwaardelijk respect voor de bijbelse en conciliaire teksten en voor hun context. Dat leidt tot conclusies waarvan velen verrast zullen opkijken.


Het boek gaat en onderwijst van Valeer Neckebrouck is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Valeer Neckebrouck boeken - Gaat en onderwijst
ISBN 9789085284147
PAGINA’S 216
VERSCHENEN 13-03-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Halewijn nv
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,50
Bestel

Andere boeken van Valeer Neckebrouck