Ton Mol - Als Jezus in je leven komt… of niet

Jezus Christus is de grondlegger van het Christendom, nog steeds de grootste Godsdienst ter wereld. Hij spreekt veel mensen aan, omdat hij de eerste Godheid was, die als mens onder de mensen heeft geleefd.

Deze charismatische man nam van veel mensen de pijn en het verdriet weg. Hij gaf hun weer hoop. Toch had hij vijanden die er uiteindelijk voor zorgden dat hij werd terechtgesteld.

In dit boek staat het verhaal van zijn leven. Tussen de verhalen door staan noten, waarin nadere uitleg wordt gegeven of waar de lezers een ontnuchterde visie wordt voorgeschoteld.

In het eerste hoofdstuk mijmert de schrijver over God. Hij vertelt over zijn persoonlijke ervaring met God en geeft voorbeelden van bekeringen, maar ook leest u het verhaal van een theologiestudent die het geloof vaarwel zei.

Na de verhalen over het leven van Jezus en het werk van de eerste Christengemeenschap, maken we een reis door de tijd, die eindigt in het jaar 2015. Zo wordt het tijdsbeeld van Middeleeuwer en de mensen in de Renaissance nader toegelicht, staan we even stil bij kloosters en de opkomst van het protestantisme.

Jezus heeft veel kunstenaars geïnspireerd. Niet alleen schilders, componisten en beeldhouwers, maar soms verstoppen schrijvers Jezus in hun boeken. Oscar Wilde, een van de beroemdste schrijvers ter wereld, is daar een voorbeeld van.


Het boek als jezus in je leven komt… of niet van Ton Mol is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ton Mol boeken - Als Jezus in je leven komt… of niet
ISBN 9789492228451
PAGINA’S 164
VERSCHENEN 21-07-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Calbona Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,50
Bestel

Andere boeken van Ton Mol

 • Ton Mol - Eutopos
  Ton Mol - Eutopos

  Als de aarde ruim zestien miljard bewoners herbergt, gebeurt er wat wijze mensen al eeuwenlang voorspelden: de planeet aarde neemt wraak. In de 19e eeuw begint het tijdens de opkomst van de industriële revolutie met speldenprikken. In de 20e en 21e eeuw worden de speldenprikken…

  Lees meer...
  19,95
 • Ton Mol - Ambtenaren Wartaal
  Ton Mol - Ambtenaren Wartaal

  Waar leren ambtenaren schrijven zoals ze schrijven? Op de ambtenarenschool? Nee, die bestaat niet. Ook tijdens een studie het bijvak Ambtenarees kiezen, is niet mogelijk, want dat zit niet in het pakket. In brieven van ambtenaren vallen vier dingen op: ze schrijven te veel, te…

  Lees meer...
  13,95
 • Ton Mol - Mam, waar is opa nu gebleven?
  Ton Mol - Mam, waar is opa nu gebleven?

  Soms zetten kinderen een machtig wapen in om grootouders naar hun pijpen te laten dansen: hun kleinkinderen. De schrijver van dit boek noemt het verbreken van die band emotionele afpersing. Zelf zag hij al gedurende negen jaar zijn kleinkinderen niet meer en nog dagelijks voelt…

  Lees meer...
  19,95