Ton Hendriks - Bewustzijn en Werkelijkheid

In de boeddhistische filosofie


In het westerse denken wordt de werkelijkheid om ons heen beschreven vanuit begrippen en concepten. Hierdoor zijn wij geneigd te denken in dualiteiten, die conflicten en misverstanden kunnen veroorzaken. In het boeddhisme is al eeuwen geleden een bewustzijn ontwikkeld waarmee de werkelijkheid via een directe waarneming ervaren kan worden. Met dit open bewustzijn kan de mens zonder vooroordelen naar de wereld kijken.

In dit boek, oorspronkelijk geschreven als thesis voor de studie filosofie, wordt de theorie achter het open bewustzijn via de oude geschriften uit het boeddhisme nauwkeurig beschreven.

Het oorspronkelijk, niet oordelend en niet discriminerend bewustzijn is de basis van een nieuwe wereld waarin de mens zichzelf kan terugvinden, maar ook de natuur om hem heen. Met een open bewustzijn kunnen we de verbondenheid van onszelf met de wereld opnieuw ervaren.

Het boeddhisme is geen godsdienst maar een verfijnde psychologische traditie. Daarom verwijzen ook kunstenaars vaak naar de open geest zoals die via de verschillende methoden in het boeddhisme is ontwikkeld.


Het boek bewustzijn en werkelijkheid van Ton Hendriks is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ton Hendriks boeken - Bewustzijn en Werkelijkheid
ISBN 9789402186512
PAGINA’S 80
VERSCHENEN 15-05-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Brave New Books
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel

Andere boeken van Ton Hendriks

 • Ton Hendriks - De bus naar Clifden
  Ton Hendriks - De bus naar Clifden

  De bus naar Clifden is een kort verhaal van een student geografie die in Connemara, in het uiterste Westen van Ierland, zijn verleden probeert te verwerken. Tijdens een busrit krijgt hij een visioen uit het Keltisch verleden, dat zich vermengt met zijn eigen verhaal.

  Lees meer...
  15,95
 • Ton Hendriks - Gekleurde identiteit
  Ton Hendriks - Gekleurde identiteit

  Ruim dertig jaar na de grootste adoptiegolf zijn de adoptiekinderen volwassen geworden. In de vorming van hun identiteit hebben zij twee gescheiden werelden, die van hun afkomst en die van hun opvoeding, met elkaar moeten verenigen. In Gekleurde Identiteit zijn veertig volwassen…

  Lees meer...
  23,50
 • Ton Hendriks - Beeldspraak
  Ton Hendriks - Beeldspraak

  We zien dagelijks veel foto's om ons heen en steeds meer mensen raken gefascineerd door fotografie. Maar begrijpen we hoe wij met fotografie communiceren? Waar moet je als fotograaf rekening mee houden als je foto's maakt voor een groot publiek? Hoe beïnvloedt het onze…

  Lees meer...
  39,99