Ton de Rooij - Requirements

Inleiding in het specificeren van requirements


Het boek beschrijft wat requirements zijn en hoe je ze zelf kunt opstellen.

Aan alles wat je gebruikt stel je eisen (Engels: requirements). Stel je niet de juiste eisen, dan krijg je niet wat je verwacht: software die niet de fiscale regels over het berekenen van BTW goed toepast of een horloge dat niet goed af te lezen is.

Het boek is primair gericht op informatiesystemen, maar door de voorbeelden ook over andere systemen te laten gaan zijn is hetgeen besproken wordt beter te begrijpen en kan het boek ook voor andere systemen gebruikt worden.

De lezer leert via het boek requirements (eisen) voor een (informatie-)systeem te formuleren. Verder leert de lezer onderscheid te maken tussen functionele requirements, niet functionele requirements, en restricties. Requirements moeten getest kunnen worden wanneer het systeem eenmaal ontwikkeld is. Het boek laat zien hoe requirements aangevuld kunnen worden om dit testen mogelijk te maken. Voor een systeem ontstaat soms een enorme berg aan requirements. Het boek geeft aanwijzingen hoe de requirements ingedeeld kunnen worden om overzicht te houden over deze berg aan requirements. Ook geeft het boek aan hoe onderscheid gemaakt wordt tussen requirements en doelstellingen (van de organisatie die het systeem wil hebben) waaraan het systeem moet bijdragen. Er wordt ingegaan op het verschil tussen requirements en oplossingen voor requirements. Requirements management komt aan de orde, het toepassen van requirements, en hoe de kunstfactor een systeem net iets aantrekkelijker kan maken dan andere op basis van dezelfde requirements gemaakte systemen.

Tot slot wordt een oefening gegeven, samen met een uitgebreide uitwerking, waarmee de stof van het gehele boek geoefend kan worden.


Het boek requirements van Ton de Rooij is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ton de Rooij boeken - Requirements
ISBN 9789082888003
PAGINA’S 110
VERSCHENEN 19-06-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
TAAL Nederlands
UITGEVER Educom
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,95
Bestel

Andere boeken van Ton de Rooij