Tomas Serrien - Klank

Een filosofie van de muzikale ervaring


Muziek kan ontroeren, pijn verzachten of de dansbenen prikkelen. Maar wat ervaren we precies als we luisteren naar Chopin, Pink Floyd of Bob Dylan? Wat maakt onze beleving van muziek zo kenmerkend?

Tomas Serrien tracht in dit boek te achterhalen hoe we muziek gewaarworden. Hoewel muziek er in de eerste plaats is om naar te luisteren, legt de schrijver uit waarom ook het denken en schrijven over muziek bijzonder zinvol kan zijn. Terwijl hij een methode uitwerkt om in deze hachelijke opdracht te slagen, neemt hij de lezer mee in een muzikale zoektocht vol diepzinnige overpeinzingen. Luistert de mens aandachtig genoeg? Wat is het verschil tussen muziek en geluid? Hoe ervaren doven muziek? Wat is de rol van emoties bij het luisteren naar muziek? En kan muziek ook levens redden?

Bij het zoeken naar de waarde van de muzikale wereld, botst de schrijver op onbeantwoorde vragen, die de mens sterker aanbelangen dan ooit gedacht.


Het boek klank van Tomas Serrien is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Tomas Serrien boeken - Klank
ISBN 9789089246097
VERSCHENEN 01-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Houtekiet
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,99
Bestel

Andere boeken van Tomas Serrien