Tom Zwitser, Willem Jan Otten, Antoine Bodar - Epoque

Kwartaalmagazine voor opinie en cultuur


Onder redactie van Antoine Bodar, Henk-Jan Prosman en Tom Zwitser (chef) verschijnt er een nieuwe glossy in het Nederlands taalgebied: Epoque Magazine.

Epoque springt in een gat dat al langer aanwezig is op de Nederlandse bladenmarkt: het is gericht op langlopende trends op gebied van economie, literatuur, kunst, (geo)politiek, geschiedschrijving, onderwijs en opvoeding.

In een tijdperk waarin mensen steeds minder kranten en bladen lezen, is Epoque Magazine een middel om zicht te krijgen en visie te ontwikkelen op trends in binnen- en buitenland.

Daarnaast heeft ieder nummer een katern van ±25 pagina's rond een thema. In het eerste nummer is dat 'rust'. Thema's worden over meerdere essays en achtergrondcommentaren ontleed. Vervolgthema's zijn o.a. Brexit, Merkel, stedebouw, popcultuur, Salamanca, Europa, etc.

Een ander belangrijk deel zijn reportages en dossiers. Dossiers besteden aandacht aan goevoelige maatschappelijke onderwerpen als gaswinning en pulsvisserij en Europese regelgeving. (Foto)-reportages gaan over unieke en vakbekwame ondernemers, en beeldend kunstenaars. En met de kunst is ook het laatste vaste onderdeel aangeboord. Epoque besteedt niet alleen veel aandacht aan het chroniqueren van de kunst en literatuur, maar zal ook literatuur, poëzie en essayistiek plaatsen.

Ten slotte, in Epoque is er altijd ruimte voor een uniek commentaar, essay of column. Het eerste nummer verschijnt in de week na 1 september. Dit is een medium waar je nooit in raakt uitgelezen en zelfs na jaren nog weer uit de kast pakt.

Verschijning: 4x per jaar. Losse verkoop: 16,95

Welke auteurs kunt u verwachten in Epoque?

o.a.: Willem Jan Otten, Robert Lemm, Fernand Keuleneer, Alexander Zwagerman, Diederik Boomsma, Klaas Maas, Sietske Bergsma, Amanda Kluveld, Charlotte Blaak, Hugo Beuker, Martin van Creveld, Harry Prins, Peter van Duyvenvoorde, Jesper Jansen, Nikko Norte, Rypke Zijlmaker, Jonathan van Tongeren


Het boek epoque van Tom Zwitser, Willem Jan Otten, Antoine Bodar is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Tom Zwitser, Willem Jan Otten, Antoine Bodar boeken - Epoque
ISBN 9789492161765
PAGINA’S 80
VERSCHENEN 21-09-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Blauwe Tijger
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,95
Bestel

Andere boeken van Tom Zwitser, Willem Jan Otten, Antoine Bodar

 • Tom Zwitser - Permafrost
  Tom Zwitser - Permafrost

  De stroom aan opinies over letterlijk alles wat er gebeurt, wekt de suggestie dat wij iedere dag met geopolitiek bezig zijn. Niets is minder waar. Duiding en analyse ontbreekt systematisch. De opinie-overload maakt een gids noodzakelijk. 'Permafrost' is zo'n gids en kan op…

  Lees meer...
  26,90
 • Tom Zwitser - Heerlijke platte wereld
  Tom Zwitser - Heerlijke platte wereld

  In mei 2016 verscheen Permafrost, het eerste deel van de Oppervlaktetrilogie. De proloog van deze trilogie heet Heerlijke platte wereld en verschijnt een paar maanden later. Heerlijke platte wereld bevat een beknopt filosofisch concept van de moderniteit. Dit concept wordt in…

  Lees meer...
  18,50
 • Tom Zwitser - Wat is geopolitiek?
  Tom Zwitser - Wat is geopolitiek?

  Vorig jaar publiceerde Tom Zwitser zijn dikke boek 'Permafrost', een filosofisch essay over de geopolitiek van de twintigste eeuw. Gelijk daarna nam hij zich voor een dunner, inleidend boek over geopolitiek te schrijven, en hoe anders kan dat heten dan 'Wat is geopolitiek?'Hierin…

  Lees meer...
  18,90