Titus Rivas, Anny Dirven, Rudolf Smit - Wat een stervend brein niet kan

Aanwijzingen voor parapsychologische verschijnselen rond bijna-doodervaringen; de harde kern van bevestigde casussen


Dit boek onderzoekt de bijna-doodervaringen bij middel van de parapsychologie en catalogiseert deze ervaringen in diverse paranormale fenomenen. De authenticiteit van dit onderzoek berust op getuigenverklaringen door derden. De waarde en het belang van dit boek bestaan uit de vaststelling dat zich tijdens een bijna-doodervaring bepaalde feiten kunnen voordoen die behoren tot het patrimonium van de parapsychologische verschijnselen. Zij bevestigen dus bepaalde fenomenen die tot het onderzoeksterrein van deze discipline behoren.

Ik stel vast dat de onderzoekers-schrijvers van dit boek hun bronnen zorgvuldig hebben uitgekozen en nauwkeurig nagetrokken. Zij hebben zich geen moeite bespaard om maximale zekerheid te bekomen wat betreft de authenticiteit en de volledigheid. Ik weet uit ervaring dat zij zeer streng zijn voor zichzelf bij het nakomen van de discipline die zij zichzelf opleggen.

Stan Michielsens, Voorzitter vzw Limen

Titus Rivas, Anny Dirven en Rudolf Smit willen met de in dit boek verzamelde casussen aantonen dat het juist de paranormale ervaringen zijn die BDE's zo belangrijk maken. Zónder parapsychologische facetten zouden bijna-doodervaringen, hoe aangrijpend ook, slechts merkwaardige dromen tijdens een veranderde bewustzijnstoestand zijn. Mét paranormale facetten hebben ze verreikende implicaties voor ons zelfbeeld en wereldbeeld en daarmee ook voor ons levensgevoel, de manier waarop we in het leven staan. Dit leidt tot een geestelijke bevrijding op rationele gronden, zonder de nadelen van een materialistisch wereldbeeld maar ook zonder levensbeschouwelijke intolerantie.

Een uitstekend gedocumenteerd boek met opmerkelijke ontdekkingen.Titus Rivas, Anny Dirven, Rudolf Smit boeken - Wat een stervend brein niet kan
ISBN 9789089545787
PAGINA’S 404
VERSCHENEN 05-11-2013
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Elikser B.V. Uitgeverij
Levertijd: ongeveer 3-5 werkdagen
19,90
Bestel

Andere boeken van Titus Rivas, Anny Dirven, Rudolf Smit