Tim Fransen - Het leven als tragikomedie

Over humor, kwetsbaarheid en solidariteit


Het humaan bestaan is onlosmakelijk verbonden met een zekere tragiek. We zijn sterfelijk en kwetsbaar; we leven in een wereld waarin verschillende waarden met elkaar botsen; en we hebben het eigenaardige vermogen om allerlei existentiële vragen te stellen waar we geen antwoord op krijgen. Tot overmaat van ramp gaan we hiermee om door deze tragiek op allerlei manier te ontkennen.

In Het leven als tragikomedie pleit Tim Fransen voor een herwaardering van het komische. Hij betoogt dat het komische niet een tegenpool is van het tragische, maar dat humor juist een alternatief perspectief biedt op ons onvermijdelijke falen. Een perspectief dat ons in staat stelt om het tragische onder ogen te zien, in plaats van een uitvlucht te zoeken in de vaak destructieve ontkenning ervan. En bovendien een perspectief dat een voedingsbodem kan vormen voor een gevoel van solidariteit met onze medestuntelaars.


Het boek het leven als tragikomedie van Tim Fransen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 7,95 excl. verzendkosten.


Tim Fransen boeken - Het leven als tragikomedie
ISBN 9789047711643
PAGINA’S 155
VERSCHENEN 29-03-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Lemniscaat
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  7,95
Bestel

Andere boeken van Tim Fransen