Thomas Schmidinger - Jihadisme

Ideologie, preventie en deradicalisering


Zeer toegankelijk geschreven boek over jihadisme en radicalisering, en vooral over hoe jongeren weer gederadicaliseerd kunnen worden. Speciaal aangepast aan de Nederlandse situatie.

In Jihadisme legt de Oostenrijkse jihadisme-expert Thomas Schmidinger uit hoe mensen verleid worden om naar Syrie¨ af te reizen. Hij laat helder zien hoe we de jihadistische bewegingen in de islamitische wereld moeten situeren. Vervolgens brengt hij in kaart hoe de islamitische wereld in Nederland en Belgie¨ is georganiseerd en wat de belangrijkste kanalen zijn waarlangs jongeren worden gerekruteerd. Jihadisme eindigt met enkele handreikingen voor deradicalisatie. We moeten ons realiseren dat aan jihadisme en andere vormen van radicalisering vaak een gebrek aan gemeenschapsgevoel ten grondslag ligt. Hulpverleners moeten er dan ook in de eerste plaats voor zorgen dat jongeren er weer bij horen.

Thomas Schmidinger (1974) is politicoloog en is verbonden aan de Universiteit van Wenen. Hij is medeoprichter van het Oostenrijkse antiradicaliseringsprogramma. Filosoof Michiel Leezenberg paste de tekst aan voor de Nederlandse situatie.


Het boek jihadisme van Thomas Schmidinger is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 23,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Thomas Schmidinger boeken - Jihadisme
ISBN 9789058755827
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 04-11-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
23,50
Bestel