Theodor W. Adorno, Alexander García Düttmann, Josef Früchtl, Samir Gandesha - De kunst van kritiek - Adorno in context

Adorno in context


'De kunst van kritiek' brengt teksten bijeen van internationale Adorno-kenners die de vraag naar de actualiteit van radicale cultuurkritiek centraal stellen. De teksten zijn gegroepeerd rondom een van de belangrijkste essays van Adorno, 'Het essay als vorm'. Het essay is volgens Adorno de kritische vorm bij uitstek. Het behoudt, trouw aan de oorspronkelijke betekenis van 'proef' of 'probeersel', altijd iets voorlopigs - en juist daaruit put het zijn kritisch vermogen. Deze opvatting keert terug in de bijdragen van Alexander García Düttmann, Josef Früchtl, Samir Gandesha, Martin Jay, Cecilia Sjöholm en Shierry Weber-Nicholsen en in die van de redacteuren van De kunst van kritiek, Johan Hartle en Thijs Lijster.


Het boek de kunst van kritiek - adorno in context van Theodor W. Adorno, Alexander García Düttmann, Josef Früchtl, Samir Gandesha is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Theodor W. Adorno, Alexander García Düttmann, Josef Früchtl, Samir Gandesha boeken - De kunst van kritiek - Adorno in context
ISBN 9789490334178
PAGINA’S 144
VERSCHENEN 30-09-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Octavo Publicaties
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,00
Bestel

Andere boeken van Theodor W. Adorno, Alexander García Düttmann, Josef Früchtl, Samir Gandesha