Suzanne Weusten - Wij zijn slim

En andere dwaalwegen van het denken


In [Wij zijn slim] onderzoekt psycholoog Suzanne Weusten de dwaalwegen van het denken, variërend van kleine onschuldige versprekingen en geheugenfoutjes tot grote misgrepen met catastrofale gevolgen. Hoe kan het gebeuren dat je vergeet je kind bij de crèche af te zetten? Waarom kun je zo vaak niet op een naam komen? Hoe kan een groep verstandige mensen een organisatie naar de rand van de afgrond leiden?

Het ingenieuze en efficiënte humaan denkvermogen heeft een keerzijde. Dezelfde mechanismes die ons leven makkelijker maken, die ons behendig door een wereld vol hindernissen leiden, kunnen ons ook op een dwaalspoor brengen en ervoor zorgen dat we iets cruciaals over het hoofd zien en de verkeerde keuze maken. De meeste mensen denken dat hun emoties een rationele beslissing in de weg staan, maar dit is niet zo, al zijn ze wel van invloed. Vooral de energiebesparende en egostrelende strategieën van ons briljante brein kunnen het gezond verstand vertroebelen.


Het boek wij zijn slim van Suzanne Weusten is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Suzanne Weusten boeken - Wij zijn slim
ISBN 9789045034126
PAGINA’S 232
VERSCHENEN 10-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Atlas Contact
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,99
Bestel

Andere boeken van Suzanne Weusten