Suzanne Wardenaar, Harrie Ozinga - Aan de slag met W&T onderwijs

Meer dan 50 tips en voorbeelden


Dit boek staat vol tips en voorbeelden hoe je als ‘regisseur’ slim samenwerkt met collega’s, andere scholen, ouders en bedrijven.

W&T (wetenschap en technologie) is veel meer dan een vak. Het is een manier van kijken naar en benaderen van de wereld. Vanuit hun verwondering en nieuwsgierigheid stellen kinderen vragen of signaleren ze problemen of behoeften. Bij W&T-onderwijs gaan kinderen samen met de leerkracht op zoek naar antwoorden en oplossingen op hun vragen.

Veel leerkrachten hebben ten onrechte nog wat koudwatervrees om met W&T-onderwijs aan de slag te gaan. Wellicht herken je de volgende kopzorgen:

- Ik ben compleet niet technisch.

- Het lesprogramma zit al zo vol.

- We hebben geen geschikte lesmaterialen.

- Er zijn onvoldoende handen om de kinderen te begeleiden.

- Onze lokalen zijn niet geschikt.

- Technieklessen zijn te duur.

Om de drempel voor W&T-onderwijs te verlagen en leerkrachten te helpen de Pippi Langkous in zichzelf te ontdekken gingen Harrie Ozinga en Suzanne Wardenaar aan de slag. Zij scheppen op hun manier orde in de veelheid aan lesmateriaal, kennisdagen, symposia en workshops. Ieder hoofdstuk heeft een uitgewerkte lessuggestie, leerkrachten komen aan het woord over hun ervaringen, praktische tips zijn thematisch geordend, het wordt duidelijk hoe je aan gratis materiaal komt en hoe je door samen te werken tot bijzondere resultaten kan komen.

Belangrijke rode draad is dat je als leerkracht niet alles zelf hoeft te doen en te kunnen! Dit boek staat vol tips en voorbeelden hoe je als ‘regisseur’ slim samenwerkt met collega’s, andere scholen, ouders en bedrijven.


Het boek aan de slag met w&t onderwijs van Suzanne Wardenaar, Harrie Ozinga is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Suzanne Wardenaar, Harrie Ozinga boeken - Aan de slag met W&T onderwijs
ISBN 9789088508073
PAGINA’S 104
VERSCHENEN 24-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER SWP, Uitgeverij B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,00
Bestel

Andere boeken van Suzanne Wardenaar, Harrie Ozinga