Boeken over hoger onderwijs

 • Daniel Janssen, Lucas van der Deijl boeken
  Daniel Janssen, Lucas van der Deijl - Schrijven voor de wetenschap

  Het werk van wetenschappers mondt vroeg of laat uit in teksten. In boeken, in artikelen, in papers of in stukjes in de krant. Wie zich wil handhaven in de wetenschap, zal dus moeten leren schrijven. Schrijven voor de wetenschap helpt je om je wetenschappelijke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,95
 • Peter Altink boeken
  Peter Altink - De kleine Je scriptie schrijven voor Dummies

  Een scriptie is de bekroning van een jarenlange studie. Toch worstelen veel studenten met dit verplichte sluitstuk van hun opleiding. Hoe kies je een geschikt onderwerp voor de scriptie? Waar kun je betrouwbare informatie vinden? Welke tekstopbouw is handig… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Cokky Stolze boeken
  Cokky Stolze - Beter in rekenen

  Beter in rekenen helpt je om je rekenkennis en rekenvaardigheden snel op het niveau te brengen dat je voor je hbo-opleiding nodig hebt. In zes hoofdstukken komen alle onderwerpen aan bod die daarbij belangrijk zijn binnen de vier domeinen Getallen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,50
 • Mirjam Pol boeken
  Mirjam Pol - Studeren zonder stress

  Last van studiestress? Je bent zeker niet de enige. Maar gelukkig valt er veel aan te doen. Of het nu gaat om presentatie-, scriptie-, plannings- of tentamenstress: er zijn tools en tips om die effectief te bestrijden. Dit boekje legt uit hoe. Direct,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Mirjam Pol boeken
  Mirjam Pol - Nog Slimmer!

  Dit is de langverwachte versie voor het HBO van de eerdere Nog Slimmer!-versie voor de universiteitsstudent. Van de WO-versie werden al bijna 25.000 exemplaren verkocht. Of je nu hogere cijfers wilt halen, dezelfde cijfers in minder tijd, of iets aan je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Antoine van den Beemt boeken
  Antoine van den Beemt - Leren met interactieve media

  Hoe kunnen we het groeiende potentieel van de interactieve media (sociale media, internettoepassingen en games) efficiënt inzetten in het primair onderwijs? Een vraag die met de toenemende digitalisering van de belevingswereld van jongeren steeds relevanter… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,75
 • Mirjam Pol boeken
  Mirjam Pol - Nog slimmer!

  De beproefde wegwijzer voor efficient en effectief studeren aan de universiteit. Nog slimmer! is een ideaal boekje om je te helpen bij je studie. In heldere taal en met praktische voorbeelden maakt Mirjam Pol duidelijk hoe je betere resultaten behaalt in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,95
 • Marijke van Dijk boeken
  Marijke van Dijk - ACVA schrijven en presenteren op academisch niveau

  Van studenten op het HBO en de universiteit wordt verwacht dat zij zich zowel schriftelijk als mondeling goed kunnen uitdrukken. Dat behoort tot de zogeheten academische vaardigheden (ACVA). Niet elke student beheerst aan het begin van zijn of haar opleiding… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Karin S. Prins boeken
  Karin S. Prins - Organisatiediagnose

  Binnen bedrijfskundige opleidingen staat probleemoplossing vaak centraal. Ontwerpgericht onderzoek, waarbij het doel is oplossingen te vinden om de gewenste situatie binnen een bedrijf te creëren, is dan ook een veel voorkomend onderwerp binnen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Jenny van der Ende boeken
  Jenny van der Ende - Snelle start in het hbo

  Goede taal- en studievaardigheden zijn onmisbaar voor het volgen van een hbo-studie, maar niet alle studenten beheersen deze vaardigheden. Zij zijn niet voldoende taalvaardig, hebben moeite met zelfstandig opdrachten uitvoeren, plannen of het verwerken van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Karen Knispel, Roeland Bemelmans boeken
  Karen Knispel, Roeland Bemelmans - Skills Presenteren

  In dit boek worden heldere inzichten en praktische presentatietips gegeven die uitstekend toepasbaar zijn in je dagelijkse communicatie. Je leert je presentatie voorbereiden, ontwerpen en schrijven. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het effectief gebruik… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,95
 • Boudewijn Raessens boeken
  Boudewijn Raessens - Praktijkonderzoek in marketing en communicatie

  Praktijkonderzoek is niet meer weg te denken uit het hbo. Ook van toekomstige marketing- en communicatieprofessionals wordt verwacht dat ze een onderzoekende houding hebben, kritisch denken en theoretisch en empirisch gefundeerde adviezen geven.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • Simon Burgers boeken
  Simon Burgers - Logisch en kritisch denken

  Met Logisch en kritisch denken ontwikkelen hbo- en wo-studenten hun vermogen tot logisch denken, helder analyseren en kritisch oordelen. Aan de hand van levendige voorbeelden uit uiteenlopende disciplines wordt ingegaan op logica, geldigheid en drogredenen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Herman Ilgen, Keimpe de Vries boeken
  Herman Ilgen, Keimpe de Vries - Skills Onderhandelen

  Onderhandelen doe je dagelijks. Vaak onbewust, soms juist heel bewust; telkens als je iets van een ander nodig hebt om je doelen te bereiken of je wensen te vervullen, ben je aan het onderhandelen.Onderhandelen is een praktisch studie- en trainingsboek dat je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,95
 • Maaike van den Herik, Arnout Schuitema boeken
  Maaike van den Herik, Arnout Schuitema - Een onderzoekende houding

  Het doen van praktijkonderzoek is een vast onderdeel van curricula van lerarenopleidingen en sociale studies. Inmiddels is er ook veel aandacht voor het ontwikkelen van een onderzoekende houding. Hbo-professionals moeten immers kritisch kunnen redeneren en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Djoerd Hiemstra boeken
  Djoerd Hiemstra - Talentenwijzer

  Talentenwijzer is een talentontwikkelingsprogramma dat de lezer helpt het beste uit zichzelf en uit zijn studie te halen. Docenten en studenten zijn zeer te spreken over de methode. Met name de structuur en de verschillende mogelijkheden - het assessment,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Ben Hamerling, Astrid Scholten boeken
  Ben Hamerling, Astrid Scholten - Handboek schriftkennis

  Een boek over het Westerse schrift in het onderwijs Regelmatig verschijnen boeken voor en over het handschriftonderwijs. Totnogtoe waren deze altijd gebaseerd op de aanname, dat een goede letter uit het oefenen van bewegingen voortkwam. Uitgebreid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,60
 • Jan Leen, Jef Mertens boeken
  Jan Leen, Jef Mertens - Praktijkgericht onderzoek in bedrijf

  Deze tijd, waarin kennis steeds sneller veroudert, vraagt om een kritische blik en onderzoekende houding. Praktijkgericht onderzoek in bedrijf biedt studenten een onmisbare basis in onderzoeks-vaardigheden. Deze uitgave is gebaseerd op het integraal model voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Martin Reekers, Rupert Spijkerman boeken
  Martin Reekers, Rupert Spijkerman - Professionele gespreksvoering

  Vakkennis alleen is niet meer voldoende als je goed wilt zijn in je vak. Instrueren, coachen, leidinggeven, onderhandelen, of een professionele mening verkondigen: goede communicatievaardigheden zijn essentieel voor iedere professional. Dit boek leert je e… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,95
 • B.M. Bongaards, J.F. Sas boeken
  B.M. Bongaards, J.F. Sas - Praktijkboek passend onderwijs

  Praktijkboek passend onderwijs leert je hoe je hulp aan zorgleerlingen binnen het primair onderwijs (het basisonderwijs en het speciaal basisonderwijs) kunt geven en wat de mogelijkheden en de grenzen zijn van het onderwijs aan zorgleerlingen. Waarom kiezen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  55,95
 • Jos Moust, Peter Bouhuijs, Henk Schmidt, H. Roebertsen boeken
  Jos Moust, Peter Bouhuijs, Henk Schmidt, H. Roebertsen - Introduction to Problem-based learning

  Introduction to Problem-based learning teaches you how to work with the problem-based learning method, which requires to learn mainly self-directed. Particular attention is given to the necessary skills to apply this method effectively.Why Introduction to… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,95
 • Jan Dik Zegel boeken
  Jan Dik Zegel - Van probleem naar prestatie

  Dit boek biedt een methode om praktijkopdrachten voor HBO-opleidingen op te zetten en uit te voeren. Er is vooral aandacht besteed aan methodisch onderzoek van de theorie en de praktijk als middel om te komen tot relevante kennis en aan de manier waarop die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,50
 • Andrew David, Ton van Pelt boeken
  Andrew David, Ton van Pelt - Skills Adviseren

  Dit boek bevat theorie, tips en trucs, praktijkvoorbeelden en oefeningen. Het geeft je duidelijk inzicht in de vaardigheden die je nodig hebt om een professioneel adviseur te worden en het leert je je eigen adviesstijl te ontwikkelen. Op de bijbehorende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  28,95
 • Noortje van Glabbeek boeken
  Noortje van Glabbeek - Succesvol studeren, communiceren en onderzoeken

  Succesvol studeren, communiceren en onderzoeken is een alfabetisch naslagwerk voor het hoger onderwijs. De uitgebreide verzameling begrippen geeft houvast op het gebied van onderzoek, communicatie, de verwerving van studievaardigheden en studieloopbaancoaching… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,95
 • Jef Mertens boeken
  Jef Mertens - Praktijkonderzoek voor bachelors

  Studeren aan het huidige, competentiegerichte hbo vraagt van studenten specifieke kennis en vaardigheden. Vooral het projectmatig opzetten en uitvoeren van praktijkonderzoek en het schrijven van de scriptie blijken voor veel studenten struikelblokken.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,00