Boeken over mens en maatschappij

 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - De liefde en ik

  Als je een relatie hebt, en verliefd op iemand bent, dan wil je heel veel doen om die relatie te behouden. Maar wanneer ga je daarin te ver? En hoe geef je je eigen grenzen aan? Hoe kom je er eigenlijk achter wat je precies wilt en wat je eigenlijk helemaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Ik leef gezond

  Vaak weten we wel ongeveer wat we moeten doen als we gezond willen leven. Maar waar we allemaal op moeten letten, en wat we juist wel en juist niet moeten doen, dat is niet helemaal duidelijk. Want wanneer heb je nou koorts? En wat moet je doen als je je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • René de Vos boeken
  René de Vos - Gebouw verder

  Dit boek is voor iedereen die geïnteresseerd is in facilitair management, van student tot beroepsbeoefenaar. Het is een praktisch en toegankelijk naslagwerk over ervaringen, gedachten en zichtbare ontwikkelingen hoe de functie van het kantoorgebouw verandert… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Sonja van der Arend boeken
  Sonja van der Arend - Beter dan NUL

  Tilly van Deurnen, negenenvijftig jaar en eigenaar van een bouwbedrijf met honderdtweeenzeventig medewerkers, wil niets liever dan energieneutrale kantoren bouwen. Het nieuwe hoofdkantoor van de hogeschool was haar grote kans. Helaas ging alles mis wat maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • Paul Bloemen, Cilia de Jong, Esther Gielen boeken
  Paul Bloemen, Cilia de Jong, Esther Gielen - Greep krijgen op toetsen en examens

  Deelnemers/studenten worden geconfronteerd met verschillende vormen van toetsen en assessments. In dit werkboek worden ze geholpen zich voor te bereiden op een toets en leren ze bewijsmateriaal te verzamelen en te presenteren in een portfolio. Voor scholen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • J.J. Cluitmans, M.A.F. Dekkers boeken
  J.J. Cluitmans, M.A.F. Dekkers - Aan de slag met competenties

  Deze editie is (nog meer dan haar voorganger) een hulpmiddel om competentiegericht leren in het beroepsonderwijs praktisch vorm te geven. Door de concepten, praktische voorbeelden en alternatieven biedt dit boek ook een kader waarbinnen instellingen keuzes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,70
 • M.A.F. Dekkers, C.A.M. Jong, A.W. Beumer boeken
  M.A.F. Dekkers, C.A.M. Jong, A.W. Beumer - Aan de slag met onderwijsteams

  Dit boek onderscheidt zich van andere boeken over teams doordat het de invoering van competentiegericht leren in het beroepsonderwijs als uitgangspunt neemt voor teamontwikkeling. Competentiegericht onderwijs stelt specifieke eisen aan teamontwikkeling waarbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,70
 • Paul Bloemen, Joris Dekkers boeken
  Paul Bloemen, Joris Dekkers - Greep krijgen op je studieloopbaan 2 MBO

  Boekje voor studenten MBO niveau 2 in het kader van studieloopbaanbegeleiding. 'Greep krijgen op je studieloopbaan' helpt studenten bij het antwoorden van vragen over het beroep, zichzelf, de opleiding en zijn ontwikkeling. Kortom: het geeft studenten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • J.J. Cluitmans boeken
  J.J. Cluitmans - Toetsen en zelfstandig leren

  Gevarieerd toetsen binnen probleemgestuurd onderwijs en projectonderwijs in het HBO en MBO. In dit boek komen de volgende facetten aan bod: de noodzaak van gevarieerd toetsen, het toetsplan, individuele producttoetsing (casustoetsing en meerkeuzetoetsen),… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,70
 • J. Cluitmans, Midas Dekkers boeken
  J. Cluitmans, Midas Dekkers - Hoezo PGO? Deelnemershandleiding voor de opleidingen Economie in het MBO

  Studentenhandleiding voor de economische opleidingen in het MBO Deze gehele nieuwe uitgave met illustraties biedt studenten de nodige ondersteuning bij het werken met probleemgestuurd onderwijs (PGO). In deze handleiding kunnen studenten antwoorden vinden op… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Aan de slag met studieloopbaanbegeleiding

  Het benadrukken van de studieloopbaan van de student is een nog relatief nieuwe fenomeen in het onderwijs. Er is weliswaar veel geschreven over coachen en begeleiden in het onderwijs, maar het ontbreekt naar ons oordeel nog aan een gedegen kennisbasis over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,70
 • Harry van de Pol boeken
  Harry van de Pol - Basisboek luisteren en spreken

  * Waarom lukt het vaak niet om een ander te helpen? * Wat bepaalt het effect van een gesprek? * Hoe luister en spreek je zo dat je een ander helpt? Veel professionals willen anderen helpen in hun ontwikkeling. Ondanks hun deskundigheid blijkt dat lastig. Wat… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Het ontstaan van landbouw en veeteelt in Zuidwest-Azie landbouwers en veetelers HB

  Dit boek vult een lacune in de beschikbare geschiedschrijving, namelijk de periode tussen 10.000 en 4.000 voor onze tijd (VOT) en het ontstaan van landbouw en veeteelt, één van de belangrijkste veranderingen in de geschiedenis van de mens. De verspreiding… (Harde kaft)

  Lees meer...
  35,00
 • Lamija Džigal-Bektesevic boeken
  Lamija Džigal-Bektesevic - Mijn integratie

  Wat is het sleutelwoord geweest voor mijn integratie in Nederland? In dit boek open ik de deur voor een ieder die graag wil weten, hoe een gezin uit de oorlog is geïntegreerd in Nederland en welke gevolgen dit heeft gehad voor de persoonlijke ontwikkeling en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Simon Oostra boeken
  Simon Oostra - Ontwikkeling van het kind

  Je docent heeft dit gepersonaliseerde studieboek gecreëerd om je een optimale leerervaring te bieden. Het bevat Pearson content van onze gerenommeerde auteurs en bevat net die extra's waarvan je docent weet dat je ze nodig hebt - niets meer en niets minder!… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  48,95
 • Beatrice De Graaf boeken
  Beatrice De Graaf - Heimat

  Thema's als veiligheid, identiteit en normen en waarden staan in het centrum van het maatschappelijke debat. Ten diepste draaien ze misschien wel om een verlangen naar een thuis.'Augustinus draaide het om. Wij moeten ons heil niet van de Heimat verwachten. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • David Pinto boeken
  David Pinto - De piramide van Pinto

  Frits Bolkestein, v.m. VVDleider en EU-commissaris: "David Pinto is een Marokkaanse Jood die via Israël in Nederland is terechtgekomen. In juni 1988 heeft hij voor het eerst bekendheid gekregen door te spreken over het "doodknuffelen" van allochtonen. Hij is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • De kracht van rechtvaardigheid

  Als Jan Nolf zijn pen opheft, schuift de macht ongemakkelijk over haar stoel. Twee jaar geleden noemde het Europees Netwerk Hoge Raden van Justitie Vlaanderens bekendste erevrederechter zelfs een 'gevaar voor justitie'. Daar valt wel iets voor te zeggen. Als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Rik Pinxten boeken
  Rik Pinxten - De eeuw van onze kinderen

  Laat ons eerst dit misverstand uit de weg ruimen: De eeuw van onze kinderen is niet 'de autobiografie van Rik Pinxten'. Autobiografieën zijn voor sportlui, muzikanten en Barack Obama. Maar in dit boek gebruikt onze bekendste antropoloog wél zichzelf als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Dirck van Bekkum boeken
  Dirck van Bekkum - Jonge mannen als Klokkenluiders

  Over criminele, gevaarlijke, gewelddadige en radicaliserende jonge mannen is afgelopen decennia steeds meer te doen. Weinig non-fictie boeken beschrijven de kracht, creativiteit, zorgzaamheid en schoonheid van jonge mannen die onmisbaar is voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Dave Ensberg-Kleijkers boeken
  Dave Ensberg-Kleijkers - Bezielde beschaving

  In zijn schrijfdebuut deelt Dave Ensberg-Kleijkers (1984) zijn opmerkelijke levensverhaal met de wereld. Een verhaal dat begint in de jonge republiek Suriname, het land dat zijn ouders ontvluchtten op zoek naar een veilige toekomst voor hun kinderen. Zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ton Toutnu boeken
  Ton Toutnu - Naar jou wordt niet geluisterd... en naar miljoenen anderen ook niet!

  Burgers in Nederland zijn BANG. De regering is BLASÉ. Het land BEZWIJKT onder de regeltjes. Niets is zeker. Ineens bestaat het rentenieren niet meer. Het klimaat veranderd behoorlijk, maar is het wel alleen CO2? 2000 jaar geleden regende het ook veertig dagen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Piet Verschuren boeken
  Piet Verschuren - Kernthema's in de methodologie

  Anno 2017 staat het sociaalwetenschappelijk onderzoek onder druk. Er zijn twijfels over de vooruitgang die het boekt en over de kwaliteit van de resultaten. Achtergronden hiervan zijn niet alleen publicatiedruk en belangenverstrengeling van wetenschappers. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Gertrude Klinkhamer, Joke Roeleveld boeken
  Gertrude Klinkhamer, Joke Roeleveld - Mooi oud zijn, mooi oud worden

  In de zomer raken twee vrouwen (68 en 73 jaar) in gesprek over hoe zij oud willen worden. Dit gesprek is het begin van een briefwisseling. Ingrijpende veranderingen, opborrelende angsten, groeiende inzichten, winst én verlies worden zichtbaar. Vragen over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Jan Twigt boeken
  Jan Twigt - Bestuurlijke arrogantie.

  Dit boek behandelt de kruistocht van een individueel burger, tegen het falend veiligheidsbeleid van de gemeente. Wanneer de Vereniging van Eigenaren gegronde vraagtekens zet bij de brandveiligheid van een appartementencomplex in Sassenheim (in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95