Boeken over mens en maatschappij

 • Trix van Bennekom boeken
  Trix van Bennekom - Abraham

  Op 25 mei 1896 arriveerde Julian Abraham aan boord van het stoomschip Marsala in de haven van New York. Een uit Libanon afkomstige christelijke jongeman, die via Parijs en Le Havre de avontuurlijke reis naar de Nieuwe Wereld ondernam. Twee jaar later trok hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Shielta Ramautarsing boeken
  Shielta Ramautarsing - De kracht van Zijn wie ik ben

  "De kracht van Zijn wie ik ben", Inzichten vanuit levenslessen. Shielta Ramautarsing doorbreekt het zwijgen met haar autobiografisch verhaal De kracht van Zijn wie ik ben. Vanuit haar Hindoestaanse achtergrond schrijft zij over haar ervaringen met huiselijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,00
 • Odile Indu Koninx boeken
  Odile Indu Koninx - Van ego naar dienstbaarheid

  'Wanneer het Zelf meer en meer de leider is dan verwerp je de wereld niet, noch raak je eraan gehecht. Dit is de beste test voor leiderschap, geen gehechtheid, geen afwijzing. Innerlijke harmonie zal gereflecteerd worden in alles wat je doet.' Deze woorden van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,00
 • Paul Bloemen, Peter van der Blom, Marinus Dekkers boeken
  Paul Bloemen, Peter van der Blom, Marinus Dekkers - Greep krijgen op je opdrachten en projecten

  Dit boek is een hulpmiddel bij de uitvoering van opdrachten en projecten. Het helpt studenten om controle te krijgen over opdrachten en projecten, zodat ze deze niet alleen uitvoeren omdat het moet, maar ook omdat ze voor hen zelf interessant zijn.Aan bod… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Paul Bloemen, Cilia de Jong, Esther Gielen boeken
  Paul Bloemen, Cilia de Jong, Esther Gielen - Greep krijgen op toetsen en examens

  Deelnemers/studenten worden geconfronteerd met verschillende vormen van toetsen en assessments. In dit werkboek worden ze geholpen zich voor te bereiden op een toets en leren ze bewijsmateriaal te verzamelen en te presenteren in een portfolio. Voor scholen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • J.J. Cluitmans, M.A.F. Dekkers boeken
  J.J. Cluitmans, M.A.F. Dekkers - Aan de slag met competenties

  Deze editie is (nog meer dan haar voorganger) een hulpmiddel om competentiegericht leren in het beroepsonderwijs praktisch vorm te geven. Door de concepten, praktische voorbeelden en alternatieven biedt dit boek ook een kader waarbinnen instellingen keuzes… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,70
 • M.A.F. Dekkers, C.A.M. Jong, A.W. Beumer boeken
  M.A.F. Dekkers, C.A.M. Jong, A.W. Beumer - Aan de slag met onderwijsteams

  Dit boek onderscheidt zich van andere boeken over teams doordat het de invoering van competentiegericht leren in het beroepsonderwijs als uitgangspunt neemt voor teamontwikkeling. Competentiegericht onderwijs stelt specifieke eisen aan teamontwikkeling waarbij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,70
 • Paul Bloemen, Joris Dekkers boeken
  Paul Bloemen, Joris Dekkers - Greep krijgen op je studieloopbaan 2 MBO

  Boekje voor studenten MBO niveau 2 in het kader van studieloopbaanbegeleiding. 'Greep krijgen op je studieloopbaan' helpt studenten bij het antwoorden van vragen over het beroep, zichzelf, de opleiding en zijn ontwikkeling. Kortom: het geeft studenten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • T.P.A. van Oeffelt, M.A.F Dekkers, J.L Haisma boeken
  T.P.A. van Oeffelt, M.A.F Dekkers, J.L Haisma - Aan de slag met competentiegerichte opdrachten

  Dit boek gaat over het schrijven van competentiegerichte opdrachten. Een opdracht schrijven die competentiegericht is, lijkt misschien eenvoudig, maar is het zeker niet. Opdrachten worden door ons gezien als een aanjager voor het leerproces van studenten. Om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,70
 • G.P.J Sinke boeken
  G.P.J Sinke - Aan de slag met assessment

  Het boek 'Aan de slag met assessment' formuleert in de eerste plaats een heldere visie op toetsen, beoordelen en waarderen binnen competentiegericht leren. Vervolgens wordt dit nader uitgewerkt in procedures, instrumenten en toetsvormen. Toetsen en beoordelen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,70
 • Aan de slag met studieloopbaanbegeleiding

  Het benadrukken van de studieloopbaan van de student is een nog relatief nieuwe fenomeen in het onderwijs. Er is weliswaar veel geschreven over coachen en begeleiden in het onderwijs, maar het ontbreekt naar ons oordeel nog aan een gedegen kennisbasis over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,70
 • Sonja van der Arend boeken
  Sonja van der Arend - Beter dan NUL

  Tilly van Deurnen, negenenvijftig jaar en eigenaar van een bouwbedrijf met honderdtweeenzeventig medewerkers, wil niets liever dan energieneutrale kantoren bouwen. Het nieuwe hoofdkantoor van de hogeschool was haar grote kans. Helaas ging alles mis wat maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,00
 • De kracht van rechtvaardigheid

  Als Jan Nolf zijn pen opheft, schuift de macht ongemakkelijk over haar stoel. Twee jaar geleden noemde het Europees Netwerk Hoge Raden van Justitie Vlaanderens bekendste erevrederechter zelfs een 'gevaar voor justitie'. Daar valt wel iets voor te zeggen. Als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Rik Pinxten boeken
  Rik Pinxten - De eeuw van onze kinderen

  Laat ons eerst dit misverstand uit de weg ruimen: De eeuw van onze kinderen is niet 'de autobiografie van Rik Pinxten'. Autobiografieën zijn voor sportlui, muzikanten en Barack Obama. Maar in dit boek gebruikt onze bekendste antropoloog wél zichzelf als… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Piet Verschuren boeken
  Piet Verschuren - Kernthema's in de methodologie

  Anno 2017 staat het sociaalwetenschappelijk onderzoek onder druk. Er zijn twijfels over de vooruitgang die het boekt en over de kwaliteit van de resultaten. Achtergronden hiervan zijn niet alleen publicatiedruk en belangenverstrengeling van wetenschappers. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  35,99
 • Fons Burger, Jacqui Burger boeken
  Fons Burger, Jacqui Burger - 52 simpele manieren om de wereld te veranderen van de werkplek

  Verander de wereld terwijl u werkt! In dit vrolijke en praktische boekje staan alvast 52 simpele dingen die u kunt doen om de wereld groener en socialer te maken onder werktijd.Iedereen kan een bijdrage leveren aan een betere wereld. Iedere stap in de goede… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,90
 • Th. Heyman boeken
  Th. Heyman - Pamflet over kinderdoding

  Het pamflet In 2004 ontstond het idee bij RAAK, de in 1999 opgerichte Reflectie en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling, om een pamflet over kinderdoding uit te geven. Het pamflet moest op een krant lijken en publieke aandacht vestigen op het feit dat per jaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Sander Heebels, Mark Oomen, Hanneke Schottert, Menno Beekhuizen boeken
  Sander Heebels, Mark Oomen, Hanneke Schottert, Menno Beekhuizen - Kies 3

  Kies 3 is een praktisch en activerend leerwerkboek voor studenten van niveau 3 van het mbo. De opdrachten in het boek sluiten aan op de belevingswereld van de studenten en stimuleren hen om hun eigen ervaringen te delen. Met Kies worden studenten uitgedaagd om… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,60
 • Rudy Vandamme boeken
  Rudy Vandamme - Handboek ontwikkelingsgericht coachen

  Ontwikkelingsgericht Coachen neemt binnen de wereld van coaching een voortrekkersrol in. Het benadrukt het belang van een diepere dimensie in het coachen. Er is meer te doen dan de cliënt helpen resultaten te bereiken of gedrag te veranderen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  44,95
 • Menno Beekhuizen, Petri Benschop, Hanneke Schottert, Sander Heebels boeken
  Menno Beekhuizen, Petri Benschop, Hanneke Schottert, Sander Heebels - Kies 4

  Kies 4 is een praktisch en activerend leerwerkboek voor studenten van niveau 4 van het mbo. De opdrachten in het boek sluiten aan op de belevingswereld van de studenten en stimuleren hen om hun eigen ervaringen te delen. Met Kies worden de studenten uitgedaagd… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,60
 • Ann Sterckx, Rudy Vandamme boeken
  Ann Sterckx, Rudy Vandamme - Welke mens wil je zijn?

  Welke mens wil je zijn? Sterckx, A. & Vandamme, R. (2015). Welke mens wil je zijn? Gent: Ecologize. ISBN: 9789490384166, NUR 130, 70p. We hebben er voor gekozen het laatste deel van het boek Goddelijk Wild dat bestaat uit twee essays ook afzonderlijk uit te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,50
 • Marjan Dorresteijn boeken
  Marjan Dorresteijn - Schokland

  Het Schokland handboek biedt theorie bij alle dimensies van het vak burgerschap. Het helpt de studenten om de maatschappij en de wereld om hen heen beter te begrijpen. De theorie in het handboek wordt verduidelijkt met infographics, foto’s, krantenartikelen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,25
 • David Pinto boeken
  David Pinto - De piramide van Pinto

  Frits Bolkestein, v.m. VVDleider en EU-commissaris: "David Pinto is een Marokkaanse Jood die via Israël in Nederland is terechtgekomen. In juni 1988 heeft hij voor het eerst bekendheid gekregen door te spreken over het "doodknuffelen" van allochtonen. Hij is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Janke Jeltsje Van Dijk, Trijntje Scheeres-Feitsma, Marcelle Mulder boeken
  Janke Jeltsje Van Dijk, Trijntje Scheeres-Feitsma, Marcelle Mulder - Bezielde jaren

  Dit praktische (full colour) boek op A4 formaat nodigt uit om kennis, ervaring en creativiteit te bundelen en zo te komen tot themamaanden of themaweken gevuld met zingevingsactiviteiten voor en met ouderen, hun familieleden en vrijwilligers. Om samen met hen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Rudy Vandamme boeken
  Rudy Vandamme - Ontwikkelingsgericht coachen

  Het doel van deze vlot geschreven introductie is je te laten kennismaken met de Ontwikkelingsgerichte Benadering zoals dit toegepast wordt in het coachen van individuen en het coachen van teams. In deze introductie op het Ontwikkelingsgericht Coachen vind je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50