Boeken over mens en maatschappij

 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Mijn gevoelens

  Mijn leven is een serie boeken over zelfredzaamheid. In Mijn gevoelens kom je alles te weten over alle emoties die mensen kunnen hebben, en hoe je ze kunt herkennen. Bij jezelf en bij anderen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Anouk Mulder, Ingrid Doude van Troostwijk boeken
  Anouk Mulder, Ingrid Doude van Troostwijk - Weet, denk, doe!

  Dit boek helpt scholen bij snel en doelgericht professionaliseren. Het is gebaseerd op de ervaringen van vier grote mbo-scholen die het professionaliseringspad al een aantal jaren succesvol bewandelen. Voor mbo-scholen door mbo-scholen. Hun ervaringen zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Sander Grip boeken
  Sander Grip - Rotterdammers van Humanitas

  Een vrouw die geboren is als man. Een goochelaarsassistente die twintig jaar door Europa trok. Een verpleger die op straat belandde en ook daar nog voor mensen zorgde. Een Egyptenaar die vluchtte vanwege zijn geaardheid. Een man die elke dag stipt om drie uur… (Harde kaft)

  Lees meer...
  25,95
 • Ewald Krijnen, Jan Vanhaelen, Godfried Custers boeken
  Ewald Krijnen, Jan Vanhaelen, Godfried Custers - Nederwonderland

  Om zich in haar gastland thuis te voelen, probeert de van oorsprong Chinese schrijfster Nederland te begrijpen. Met humor en doortastendheid legt ze verband tussen uiteenlopende zaken die haar opvallen en geeft ze structuur aan de wirwar van haar observaties.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Jan van Setten boeken
  Jan van Setten - L.I.V.E

  Dit boek gaat je leven niet veranderen, dat ga jezelf doen. De inspiratie en handvatten in dit boek zijn bedoeld om je te prikkelen. Zodanig dat je hoofdrolspeler wordt in je eigen leven en dat leven een stuk lichter kunt maken, als je de mentale natuurwetten… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Beatrice De Graaf boeken
  Beatrice De Graaf - Heimat

  Thema's als veiligheid, identiteit en normen en waarden staan in het centrum van het maatschappelijke debat. Ten diepste draaien ze misschien wel om een verlangen naar een thuis.'Augustinus draaide het om. Wij moeten ons heil niet van de Heimat verwachten. Het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    7,50
 • Herman Schelfhaut boeken
  Herman Schelfhaut - De Kracht van verbondenheid

  Na de begrafenis van zijn vader en enige jaren na die van zijn moeder vindt Herman Schelfhaut in hun nalatenschap merkwaardige bundels brieven. Brieven tussen zijn ouders maar ook brieven tussen zijn grootouders van vaderskant. De familiebanden zijn...… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • William McDonough, Michael Braungart boeken
  William McDonough, Michael Braungart - De upcycle

  Van Michael Braungart en William McDonough, de auteurs van Cradle to Cradle, misschien wel het meest invloedrijke ecologische manifest van onze tijd, komt een indringende nieuwe oproep om een nieuwe voorstelling te maken van de maatschappij. Een praktisch en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • H. Rijksen, A. van Heijst boeken
  H. Rijksen, A. van Heijst - Levensvragen in de hulpvraag

  De gedachte die ten grondslag ligt aan dit boek is dat soms in de hulpvraag van mensen levensvragen doorklinken en dat het goed is om daarop in te gaan. Het boek is geschreven voor de hulpverlening én het pastoraat. Het is bedoeld voor maatschappelijk werkers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • J. Schaaf boeken
  J. Schaaf - Dilemma's en keuzes

  Dilemma's en keuzes is een sociale ethiek, gericht op de actuele praktijk van welzijn en hulpverlening. Het boek behandelt thema's van deze tijd, waarmee ieder te maken kan krijgen. De gepresenteerde ethiek is actueel, maar bouwt ook voort op denkwijzen die al… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Harald Buskop, Leo Dalhuisen, Roen van der Geest, Menno Visser boeken
  Harald Buskop, Leo Dalhuisen, Roen van der Geest, Menno Visser - Training voor het nieuwe examen met historische contexten

  WalburgPers Educatief geeft naast Sprekend verleden ook de succesvolle reeks Examenkaternen Geschiedenis uit. De katernen voor het Nieuwe Examen met Historische Contexten sluiten naadloos aan bij de voorgeschreven Syllabus en hebben dezelfde unieke kenmerken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  27,00
 • Bart Pattyn, Pieter d'Hoine boeken
  Bart Pattyn, Pieter d'Hoine - Herdenken en vooruitgaan

  Twintigste bundel van het interfacultair college 'Lessen voor de 21ste eeuw'Terugblikken helpt ons beter begrijpen waarom we zorg dragen voor watwe vandaag belangrijk vinden. Dit jaar herdenken we de Groote Oorlogdie honderd jaar geleden begon, het verdrag van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  34,50
 • Annet Berntsen, Merel Borgesius, Teun van Iperen boeken
  Annet Berntsen, Merel Borgesius, Teun van Iperen - Vooruit!

  Je voorbereiden op het Staatsexamen is net als je gereedmaken voor een belangrijke sportwedstrijd: je moet oefenen, oefenen, oefenen. Alleen door stevig te trainen kun je de vereiste vaardigheden onder de knie te krijgen. Vooruit! is de examenvoorbereiding… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,90
 • Sylvia Van Driessche boeken
  Sylvia Van Driessche - Liefste Joepie

  Sylvia Van Driessche, Joepies huidige hoofdredactrice, bewaarde tijdens haar 11-jarige loopbaan bij het blad de meest unieke lezersbrieven. Samen met haar redactie dook ze verder de archieven in op zoek naar de beste, grappigste en meest beklijvende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sam Verwaijen boeken
  Sam Verwaijen - Voorbij duurzaamheid

  Sam Verwaijen is een onorthodox spreker als het om duurzaamheid gaat. Ongekunsteld schopt hij 'heilige huisjes' in de duurzaamheidsbranche omver. Niet om te shockeren, maar juist om tot de kern door te dringen. Als eigenaar van twee conferentieoorden en als… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,50
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Ik regel mijn geldzaken

  Eerste deel in de serie boeken over zelfredzaamheid: Mijn leven. De delen zijn zowel een op een te gebruiken als voor klassikaal onderwijs. Dan is er ook lesmateriaal te bestellen via de uitgever. Ik regel mijn geldzaken biedt handvatten voor omgaan met geld.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Ik ga verhuizen

  Tweede deel in de serie boeken over zelfredzaamheid: Mijn leven. De delen zijn zowel een op een te gebruiken als voor klassikaal onderwijs. Dan is er ook lesmateriaal te bestellen via de uitgever. Ik ga verhuizen biedt handvatten voor het plannen van je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Gwendolyn L. Kolfschoten boeken
  Gwendolyn L. Kolfschoten - Beter samenwerken

  Vaak hoor je in organisaties dat er beter samengewerkt moet worden. Geen eilandjesgedrag maar met elkaar dingen voor elkaar krijgen. Geen verborgen agenda's maar openheid en vertrouwen. De vraag is natuurlijk: hoe doe je dat? Samenwerken leer je over het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Het internet en ik

  Op social media is alles mogelijk. Je kunt jezelf presenteren als een gelukkig en tevreden mens. Je kunt je foto een beetje opleuken en je sociaal en maatschappelijk succes flink opschroeven. Maar anderen kunnen en doen dat ook! Hoe zorg je er nou voor dat je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - De liefde en ik

  Als je een relatie hebt, en verliefd op iemand bent, dan wil je heel veel doen om die relatie te behouden. Maar wanneer ga je daarin te ver? En hoe geef je je eigen grenzen aan? Hoe kom je er eigenlijk achter wat je precies wilt en wat je eigenlijk helemaal… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Ik leef gezond

  Vaak weten we wel ongeveer wat we moeten doen als we gezond willen leven. Maar waar we allemaal op moeten letten, en wat we juist wel en juist niet moeten doen, dat is niet helemaal duidelijk. Want wanneer heb je nou koorts? En wat moet je doen als je je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Reynier Molenaar boeken
  Reynier Molenaar - Geloofsdingen

  'Geloofsdingen' biedt gespreksstof om met je leerlingen, kind of kleinkind te praten. Het bevat een tiental verhaaltjes over Joris en zijn hond Socrates, waarin vragen worden gesteld over wat 'geloven' is en wat we moeten verstaan onder 'God'. Wat voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,45
 • Anja Sinnige boeken
  Anja Sinnige - Historisch bewustzijn op de basisschool

  Historisch bewustzijn op de basisschool is een handboek voor geschiedenis voor groep 1 t/m 8. Het boek biedt een uitgebreid denkkader voor onderwijs in historisch bewustzijn aan deze groepen. Met veel praktijkvoorbeelden wordt in drie delen uiteengezet welke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  30,00
 • Lucho Rubio Repáraz, Siela Ardjosemito-Jethoe, Kathinka Rijk boeken
  Lucho Rubio Repáraz, Siela Ardjosemito-Jethoe, Kathinka Rijk - Diversiteit in de samenleving

  Wie in het sociale domein werkt, krijgt te maken met een zeer diverse groep aan burgers. Denk bijvoorbeeld aan sociale, culturele, religieuze, etnische en genderverschillen. Diversiteit in de samenleving biedt de (aankomende) hbo-professional inzicht in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jose Banens, Erwin Tielemans boeken
  Jose Banens, Erwin Tielemans - Leefstijl Voorgezet onderwijs klas 1 Werkboek

  Leefstijl besteedt aandacht aan sociaal-emotionele vaardigheden en actief burgerschap voor het voortgezet onderwijs. Het lesmateriaal is geschikt voor zowel vmbo als havo/vwo. Het programma van Leefstijl voor klas 1 bestaat uit zeven thema's: Thema 1: Goed… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50