Boeken over mens en maatschappij

 • Cor Both boeken
  Cor Both - Pensioen! Hoe nu verder?

  Jaarlijks bereiken ruim 200.000 Nederlanders de AOW-leeftijd. Zij worden geconfronteerd met belangrijke veranderingen van het inkomen. Zoeken veelal een andere invulling voor de hun beschikbare tijd en hebben door hun leeftijd recht op nationale- en regionale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Pieter van Nieuwkerck boeken
  Pieter van Nieuwkerck - Bo en het koekiemonster

  Pieter van Nieuwkerck (pseudoniem) beschrijft op indringende en humoristische wijze hoe zijn dochter Bo, haar gezin en haar naaste omgeving reageerden op de plotselinge mededeling dat zij borstkanker had. Een veelbewogen jaar wordt in kroniekvorm verteld en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Sigrid Voorspoels boeken
  Sigrid Voorspoels - Een waarde(n)vol geschenk

  'Geluk' wint aan belang in onze maatschappij. De focus op geluk enwelbevinden is niet langer iets voor dromers. Het staat op de politiekeén maatschappelijke agenda. Geluk is daarom een werkwoord voor dewereldwijde economie!Een waarde(n)vol geschenk wil alvast… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • August Fennet boeken
  August Fennet - Het dubbelwezen

  Hoe kan het, dat overal ter wereld homo's voor hun rechten opkomen en erkenning wensen, terwijl heteromannen met hetzelfde gemak elkaar in het kruis tasten, elkaar eeuwige trouw beloven en een blote stoeipartij niet uit de weg gaan, onder het mom van 'een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Robert J. Blom boeken
  Robert J. Blom - Ouder worden we allemaal

  Dit boek gaat over ouder worden en de manieren waarop je je jeugdigheid zo lang mogelijk kunt vasthouden. Dus ook over persoonlijke lichamelijke en geestelijke zorg en de mogelijkheden de klok terug te zetten en er dan jeugdiger uit te zien in plaats van ouder… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Sietse H.W. Werkman boeken
  Sietse H.W. Werkman - De autisme epidemie en bijbelse heelheid

  Was het enkele decennia geleden nog een zeldzaamheid dat er in een gezin een kind was met autisme, tegenwoordig kan ieder in zijn gezin of familiekring namen van neefjes en nichtjes, kinderen of kleinkinderen noemen die deze aandoening hebben. Autisme spectrum… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ina Stabergh, Fred Jonckers boeken
  Ina Stabergh, Fred Jonckers - De dag dat alles anders werd

  Op vrijdag 5 oktober maakt Berthy met het klasje van kleindochter Sari een tocht vol avonturen door het Warandebos. Vier dagen later brengt haar man Fred haar naar de Spoed. Dagen van onzekerheid en heftige pijn houden B. en F. in hun greep tot de neuroloog de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Stefan Stroet, Peter van der Wel boeken
  Stefan Stroet, Peter van der Wel - Impact

  Spaceship Earth. Zo wordt onze aarde ook wel genoemd. En datruimteschip moet natuurlijk bestuurd worden. Maar staan we toe datslechts een paar individuen dat mogen doen of houden we de controlein eigen hand?Steeds meer mensen hebben het gevoel dat we met onze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Wiljan van den Berge, Remmert Daas, A.B. Dijkstra, Tahnee Ooms boeken
  Wiljan van den Berge, Remmert Daas, A.B. Dijkstra, Tahnee Ooms - Investeren in skills en competenties

  Skills en competenties zijn van belang voor individu en samenleving. Op individueel niveau renderen skills door zelfproductiviteit, economische opbrengsten en cultureel en sociaal kapitaal. Op collectief niveau generen ze innovatief vermogen, opbrengsten op de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,99
 • Niels Posthumus boeken
  Niels Posthumus - Een hongerbuik is snel gevuld

  Afrika-optimisme lijkt vandaag de dag bijna net zo in zwang als Afrika-pessimisme twintig jaar geleden. Hongerbuikjes zijn in de beeldvorming ingeruild voor potentie. Maar in de praktijk is er minder veranderd. De toekomst van veel Afrikanen ziet er niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Randy Noorman boeken
  Randy Noorman - Afghanistan, tussen oorlog en wederopbouw

  Dit boek geeft als geen ander boek een directe inkijk in het dagelijkse leven van onze jongens in Afghanistan. De auteur vertelt het waargebeurde verhaal van zijneenheid in Uruzgan. Het is het verhaal van gevechten en de drang die de Nederlandse militairen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dago Steenis boeken
  Dago Steenis - Een wereld zonder staten

  De mensheid leeft nog in de overgang van een dierlijk naar een humaan bestaan. Dit wordt gekenmerkt door onder meer zaken als oorlogen, geweldpleging en inhumaniteit. Geen wonder. Het hele aardoppervlak is tegenwoordig verdeeld over staten, gemeenschappen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Sietse Werkman boeken
  Sietse Werkman - Voeding, gedrag en bijbelse heelheid

  Dit boek handelt over de specifieke problemen van deze tijd, zoals autisme, ADHD, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, echtscheiding, medische en geestelijke hulpverlening en andere zaken, waarmee ook jongeren te maken hebben. De auteur benadert deze… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dave Ensberg-Kleijkers boeken
  Dave Ensberg-Kleijkers - Bezielde beschaving

  In zijn schrijfdebuut deelt Dave Ensberg-Kleijkers (1984) zijn opmerkelijke levensverhaal met de wereld. Een verhaal dat begint in de jonge republiek Suriname, het land dat zijn ouders ontvluchtten op zoek naar een veilige toekomst voor hun kinderen. Zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Hetty Zwamborn boeken
  Hetty Zwamborn - Brandbrief

  Brandbrief. De andere waarheid over ANBO September 2015. De directeur-bestuurder van seniorenvereniging ANBO blokkeert per direct de bankrekeningen, ledenbestanden en websites van de 380 lokale afdelingen van de vrijwilligersorganisatie. Zij beschuldigt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Harrie de Steur boeken
  Harrie de Steur - Omdat je het aankunt

  Voor wie verloopt de levensweg zonder kleerscheuren? De schrijver, Harrie de Steur, laat zien hoe iedereen op z'n tijd behoorlijke hobbels te nemen heeft. De weg door het leven lijkt soms onbegaanbaar. Harrie de Steur legt aan de hand van zijn eigen levensweg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Michel Opermeer boeken
  Michel Opermeer - Gezicht achter het stempel

  "Het verdroot me dat mensen nog altijd niet het vertrouwen wilden tonen dat ik zo graag wilde hebben". Aan het woord is Michel, een zachtmoedig jongetje dat volkomen helder waarneemt, de wereld om hem heen steeds beter begrijpt, maar nooit zijn zegje kan doen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Hans de Jongh boeken
  Hans de Jongh - Toekomst

  De slimme computer legt via internet zelf verbindingen met andere apparaten. De tussenliggende mens kan op die manier wegbezuinigd worden tijdens de vierde industriële revolutie, die al bezig is. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft de volgende… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,50
 • Belle De Block boeken
  Belle De Block - De kracht van Valentijn

  Het team van dokter Luc Gijsbrechts staat steeds klaar om zieken en slachtoffers van ongevallen te verzorgen. Met de nieuwe urgentiearts, Alexandra Muller, heeft hij een harde tante binnengehaald, die de kantjes er durft af te lopen. Het klikt niet echt met de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Ria Maes boeken
  Ria Maes - Overspelige mannen

  Lio is nu het hoofd van de dienst research voor 'Wij vandaag' dat nu ook een tv-programma is geworden. Ze maakt zich ernstig zorgen over haar zus Anke. Anke vermoedt dat haar man haar bedriegt en daar is ze helemaal kapot van. Jan, de man van Anke, ontkent in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99
 • Ton Toutnu boeken
  Ton Toutnu - Naar jou wordt niet geluisterd... en naar miljoenen anderen ook niet!

  Burgers in Nederland zijn BANG. De regering is BLASÉ. Het land BEZWIJKT onder de regeltjes. Niets is zeker. Ineens bestaat het rentenieren niet meer. Het klimaat veranderd behoorlijk, maar is het wel alleen CO2? 2000 jaar geleden regende het ook veertig dagen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Gertrude Klinkhamer, Joke Roeleveld boeken
  Gertrude Klinkhamer, Joke Roeleveld - Mooi oud zijn, mooi oud worden

  In de zomer raken twee vrouwen (68 en 73 jaar) in gesprek over hoe zij oud willen worden. Dit gesprek is het begin van een briefwisseling. Ingrijpende veranderingen, opborrelende angsten, groeiende inzichten, winst én verlies worden zichtbaar. Vragen over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Klaas Maas boeken
  Klaas Maas - Zwarte Piet is geen racisme

  Rauw op uw dak: brieven en essays over het Zwarte Piet-debat in Nederland. Zwarte Piet is geen racisme. Al eeuwen sluipt hij in het holst van de nacht over onze daken, schenkt kinderen het grootste plezier en laat onze verbeelding niet met rust. Zwarte Piet is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Jan Twigt boeken
  Jan Twigt - Bestuurlijke arrogantie.

  Dit boek behandelt de kruistocht van een individueel burger, tegen het falend veiligheidsbeleid van de gemeente. Wanneer de Vereniging van Eigenaren gegronde vraagtekens zet bij de brandveiligheid van een appartementencomplex in Sassenheim (in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • David Pinto, Paul Cliteur boeken
  David Pinto, Paul Cliteur - Moord op Spinoza

  Met Moord op Spinoza bedoelen wij dat het modernistische wereldbeeld dat hij introduceerde, tegenwoordig, geheel tegen alle verwachtingen in, zwaar onder druk staat. Bijna wekelijks vindt er wel een aanslag plaats die wordt opgeëist door IS of een andere… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95