Boeken over mens en maatschappij

 • Bart Somers boeken
  Bart Somers - Samen leven

  We leven in tijden van angst. Wat kunnen we doen om IS te stoppen? Hoe voorkomen we dat ze jongeren indoctrineren en rekruteren? Hoe verdedigen we onze samenleving? Met verwijten en simplistische oorlogstaal komen we er niet. Deze tijd verdraagt geen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Johan Ebberink boeken
  Johan Ebberink - Leem

  Rondom de verpleegzorg heerst veel onrust. Dit boek gaat over allerlei zaken, die betrekking hebben op het wonen, de zorg en het welzijn binnen een verpleeghuis. Het bespreekt de onvermijdelijke noodzaak tot verandering. Het is geen aanklacht, maar zoekt naar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,50
 • Marijke Vonk, Natya Bouman boeken
  Marijke Vonk, Natya Bouman - SM in het echt

  Voor de één is kink een leuk avontuur voor in de slaapkamer, de ander ziet het als levensstijl en is er iedere dag mee bezig. SM In het Echt is hét must read-boek voor iedereen met interesse in bdsm. In heldere taal en doorspekt met voorbeelden en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,66
 • Roy Faber boeken
  Roy Faber - Ik ben een scheldwoord "homo"

  Coming out verhalen gebundeld in een boek met veel tips om goed uit de kast te komen. Het woord homo wordt dagelijks misbruikt en dat moeten we stoppen. Lees alle verhalen van jong tot oud. Schrijver Roy Faber wil dat de maatschappij stopt met het woord homo… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,49
 • Hans Christiaan Mol boeken
  Hans Christiaan Mol - Psychosynoptologie

  Psychosynoptologie is een samengaan van verschillende psychologische stromingen vanuit een kabbalistisch perspectief. De tekst was oorspronkelijk geschreven voor de opleiding tot psychosynoptoloog, maar is in deze vorm aangepast en aangevuld met vooral de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  40,06
 • G.M. van Duin boeken
  G.M. van Duin - Het leven is een feest!

  Voor wie is het leven een feest ? Is het ideaal dat iedereen de top van de piramide kan bereiken, de top van de economische piramide, iedereen rijk, iedereen miljonair, iedereen hoog opgeleid en een baan met wit overhemd en grijs pak bereikbaar ? Of is dit een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,45
 • Humphrey Isselt boeken
  Humphrey Isselt - Intuïtief communiceren

  In dit boek ‘intuïtief Communiceren’ wordt aandacht besteed aan de essentie van communicatie. Die essentie is uitwisseling van informatie. Vaak wordt communicatie gebruikt als middel om te overtuigen, te presteren en te presenteren. Communicatie is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,66
 • Humphrey Isselt boeken
  Humphrey Isselt - Liefde ís leven

  Liefde vormt één van de mysteries van het leven. Het is herkenbaar als een essentieel gevoel. Het wordt door elk individu verschillend beleefd. Liefde is zelfs bepalend voor hoe een maatschappij zich ontwikkelt. De mate waarin men liefde begrijpt bepaalt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  26,68
 • Gerard Plaggenmarsch boeken
  Gerard Plaggenmarsch - De vrijheid van de pen

  Dit boekje bevat een verzameling van korte verhaaltjes, geschreven tijdens een leerproces dat opvoeden heet. En wat valt er toch veel te leren en te ontdekken. Want met kinderen is het leven niet alleen dynamisch, maar ook een groot avontuur. Het opschrijven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,46
 • Carol Eisenbrunnen boeken
  Carol Eisenbrunnen - Eindexamen Geschiedenis Compleet

  NIEUW! Schoolboeken bevatten meestal heel veel tekst, waardoor het moeilijk is hoofd- en bijzaken de onderscheiden. Eindexamen Geschiedenis Compleet bevat geen verwarrende extra informatie, geen overbodige namen en begrippen, alleen datgene wat je voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,51
 • Ingrid van de Kasteele boeken
  Ingrid van de Kasteele - De andere kant

  Een reactie: “Dit vind ik nou echt een boekje dat door iedereen gelezen moet worden, die nog een laatste duwtje nodig heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Of je nou taalcoach wilt zijn of op een andere manier je steentje wilt bijdragen aan het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,42
 • Margareth Hol boeken
  Margareth Hol - Eilandvrouw

  'Ik doe wat ik moet doen, maar om nu te zeggen dat ik het leven echt leef, nee. Het is meer bestaan.' In dit autobiografische verhaal gaat een in Ierland wonende weduwe na het verlies van haar man op zoek naar een manier om haar leven weer inhoud te geven. Via… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Gerard M. van Duin boeken
  Gerard M. van Duin - Goed hulpverlenerschap

  Uit de jurisprudentie zijn daaruit voortvloeiende rech-ten van clienten af te leiden. Zo is in de wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst neergelegd dat de hulpverlener de zorg van een goed hulpverlener in acht moet nemen.In het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,81
 • G.M. van Duin boeken
  G.M. van Duin - Communiceren een vak apart

  De communicatie en de wijze van communiceren met de juiste grondhouding. Communicatie is niet zoals veel mensen denken altijd en overal bereikbaar zijn en overal op reageren.De communicatie en de wijze van communiceren met de juiste grondhouding is nog… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,13
 • GM van Duin boeken
  GM van Duin - Goed opdrachtnemerschap

  Aan professionals worden eisen gesteld ten aan-zien van de professionele zorgvuldigheid jegens hun clienten. Men moet ten opzichte van zijn clienten de zorgvuldigheid van een redelijk be-kwaam en redelijk handelend vakgenoot in acht nemen.Aan professionals… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,08
 • GM van Duin boeken
  GM van Duin - Omgangsrecht na echtscheiding

  Elk uur verliest één kind de omgang met vader Volgens recente gegevens van het CBS verliezen ongeveer 11.000 minderjarige kinderen per jaar het contact met een van de ouders na echtschei-ding. Omgerekend komt dat neer op 27 kinderen per dag, waarvan 25… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,91
 • GM van Duin boeken
  GM van Duin - Advies in de la

  Organisatie adviseurs, maatschappelijk werkers, coaches , adviseurs, ervaren vaak dat hun advies niet wordt opgevolgd. Hoe kunnen adviseurs, coaches , maatschappe-lijk werkenden, docenten, onderzoekers hun ad-vies daadwerkelijk effect geven?Organisatie… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,18
 • G.M. van Duin boeken
  G.M. van Duin - Arbeidsrecht

  Arbeidsrecht blijft door de voortdurende verandering en flexibilisering en door de wijze waarop sommige werkgevers ermee omgaan in het nieuws en in de belangstelling staan. Dit handboek is een cursusboek van Juristnet.nl en is als zodanig te gebruiken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,01
 • GM van Duin boeken
  GM van Duin - psychopaten met succes

  In 2005 namen de psychologen Belinda Board en Katarina Fritzon van de universiteit van Surrey interviews en persoonlijkheidstests af van directieleden in het verenigd koninkrijk en vergeleken de resultaten met die van criminele psychiatrische patiëntenIn 2005… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,73
 • GM van Duin boeken
  GM van Duin - Kwaliteitszorg in de praktijk

  Kwaliteitszorg betekent dat bestaande regels geïnventariseerd, vervolmaakt en zodanig op elkaar afgestemd worden dat ze een samenhangend geheel vormen.Het woord kwaliteit stamt van het Latijnse `qualitas dat eigenschap, karakter of hoedanigheid betekent. Wij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,81
 • GM van Duin boeken
  GM van Duin - Schuldsanering zelfhulp

  . Intussen blijkt dat in 75 % van de dossiers de clienten niet worden geholpen en dat het minnelijk traject veelal geen kans van slagen heeft. De schuldenaar moet echt gaan onderhandelen met de schuldeisers.De schuldenaar heeft iets gekocht en kan het niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,49
 • GM van Duin boeken
  GM van Duin - De pastorale opdracht

  Voor Matteus vormt het basisprogramma van Jezus het zorg dragen voor mensen die geen geld hebben, arm zijn. Jezus wil gerechtigheid. De machtigen dienen te worden geprikkeld om-wille van anderen afstand te doen van hun ge-makkelijk leven.Voor Matteus vormt het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,51
 • John G.O. de Koker boeken
  John G.O. de Koker - Stamboom familie De Koker, De Coker, De Kocker

  Jonny had steeds een ruime belangstelling voor geschiedenis in het algemeen, en voor familiegeschiedenis in het bijzonder. Daarom deze (beperkte) stamboom in boekvorm. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Jeannette Meijer boeken
  Jeannette Meijer - Ik mocht geen kind zijn

  Mijn moeder leidde al voor haar huwelijk een seksueel ongeremd leven. Om ongestoord contact te hebben met de mannelijke bezoekers bij ons thuis, werden mijn zussen en ik mishandeld en opgesloten in een kast. Mijn moeder stierf toen ik bijna anderhalf was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Günther Mancke boeken
  Günther Mancke - De Weissenseifener hangkorf

  In het voorjaar van 1991 zag in Duitsland een brochure ‘Zwischen Sonne und der Erde’ het licht, geschreven door architect, kunstenaar en biologisch-dynamisch imker Günther Mancke. Later werd deze heruitgegeven als boekje met de titel ‘Der… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,00